Skip to content

High five voor alle opschoonbrigades!

Redactie
27 maart 2018 | 14:00

Advertentie

De Landelijke Opschoondag is achter de rug: een dikke ‘high five’ voor alle verenigingen die mee hebben gedaan! Gewapend met afvalknijpers, vuilniszakken en handschoenen was geen blikje, plastic flesje, sigarettenpeuk of snoeppapiertje meer veilig. Mede dankzij alle fanatieke afvalhelden is de Afvalbingo een groot succes geworden.

Maar liefst 150 vrijwilligers van verschillende verenigingen en stichtingen in Nederweert lieten er geen gras over groeien. Ze zamelden op 24 maart, en de dagen ervoor, vele zakken zwerfafval in. Dat is een geweldig resultaat!

Aan de slag
Basisschool De Zonnehof ging op pad om de straten van Leveroy schoon te maken. In Ospeldijk gingen enkele dorpsraadleden aan de slag met het opruimen van zwerfafval. Nederweert Anders pakte samen met een vertegenwoordiging van de jagersvereniging de omgeving rond de kanalenviersprong aan. En tien cliënten van PSW prikten het zwerfvuil weg in de omgeving van de Randweg West.

Winnaar van Afvalbingo
Alle fanatieke opschoonbrigades werden uitgedaagd om de competitie aan te gaan en zijn nu in de race om de fantastische hoofdprijs te winnen: een barbecuefeest ter waarde van € 500. Iedere afvalzak kreeg een code; alle zakken samen vormen een unieke bingocode waarmee de deelnemende groepen kans maken op de barbecue! In de week van 2 april maakt wethouder Theo Coumans de winnaar bekend.

Bedankt!
Het gemeentebestuur wil in ieder geval alle afvalhelden hartelijk bedanken voor hun inzet. Ze hopen dat hun bijdrage en enthousiasme nog meer inwoners aanzet om volgend jaar deel te nemen aan de Landelijke Opschoondag en de Afvalbingo.

Foto: De leerlingen van De Zonnehof hebben erg goed hun best gedaan met opruimen. Super! | door gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie