Skip to content

Schilderexpositie in St. Joseph Nederweert

Redactie
6 april 2018 | 14:00

Advertentie

In zorgcentrum St. Joseph in Nederweert is op 5 april een bijzondere expositie geopend. Hier worden voor de eerste keer de schilderijen tentoongesteld die zijn gemaakt door enkele cliënten van Huntington-woongroepen. De kleurrijke werken zijn te zien van 5 tot en met 29 april.

Elke maandagochtend laten een aantal cliënten van de Huntington-woongroepen hun creatieve gedachten en hun penselen de vrije loop. “Met veel plezier, en concentratie is gewerkt aan de schilderstukken”, vertelt Jolanda Rikken van zorgorganisatie Land van Horne. “De werken zijn mooi en kleurrijk geworden. We vonden het tijd om ze aan een groter publiek tentoon te stellen.” Iedereen kan een kijkje komen nemen naar de werken van: Mirjam Steeghs, Bert Hendriks, Angelique Mertens, Jasmijn Diederen en Frits Gommans. De werken hangen in de gangen van de begane grond in het zorgcentrum aan het Brugske 16 in Nederweert.

Huntington
Huntington is een zeldzame erfelijke ziekte die bepaalde delen van de hersenen aantast. Een complexe en heftige ziekte die ook wel omschreven wordt als een combinatie van symptomen van ALS, schizofrenie en Alzheimer. Land van Horne heeft sinds 1982 ervaring in de zorg en ondersteuning van Huntingtonpatiënten en zet deze kennis graag in voor zowel de patiënt als de familie. In St. Joseph biedt een team specialistisch advies, is er dagbehandeling en screening mogelijk en zijn er specialistische woongroepen voor mensen met Huntington.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Asfalt-wegwerkzaamheden-Winnerstraat-Uliker-Nieuwstraat-Nederweert-4
De werkzaamheden duren een kleine maand
17 september 2024 | 12:24
1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30
2024_09_16 Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring
Samen arbeidsmarktregio Midden-Limburg versterken
17 september 2024 | 7:00
Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02

Advertentie