Skip to content

Scouting Nederweert 60 jaar avontuurlijk anders!

Glendi
13 maart 2013 | 14:30

Advertentie

Scouting Nederweert 60 jaarScouting Nederweert viert dit jaar haar 60e verjaardag! Al sinds 1953 bieden ze avontuur, plezier en sensatie voor jeugd en volwassenen op het water en op het land. Een goede reden voor een feestje.

Op zaterdag 13 april zijn alle Nederweertenaren uitgenodigd op de grote jubileum feestdag. Deze dag zullen alle leden bezig zijn met een feestelijk spellenprogramma op en rond het Raadhuisplein, Lambertushof en Sint Antoniusplein en in Budschop bij de Thuishaven aan Steer en het Julianapark.

13 april feestdag voor alle Nederweertenaren

De dag zal worden afgesloten met een gezamenlijke happening op het Raadhuisplein, met daarbij zoete feestelijke versnaperingen, de presentatie van het vernieuwde verenigingslogo en het spectaculaire startschot voor het thema van het gezamenlijk zomerkamp  in Mook dat vanaf 29 juni gaat plaatsvinden. Het thema voor het kamp is ‘Olympische Spelen’.

Maar hoe zien die 60 jaren Nederweerter scoutinggeschiedenis er dan eigenlijk uit? Een kort stukje geschiedenis: bij de start in 1953 was er alleen nog plaats voor jongens, bij de toenmalige katholieke verkenners groep. Pas in 1977 werd er voor het eerst ook een meidengroep toegevoegd, de kabouters. Daarna groeide de groep snel: van de allerjongsten, de bevers, tot aan de oudsten, de pivo’s. De vereniging ontgroeide de twee accommodaties aan de Pastorieweg en in 1984 werd de voormalige brandweergarage aan de Bredeweg omgedoopt tot het huidige Scoutcentrum de Boelenbeem.

In 1992 zag ook de watertak van de vereniging het levenslicht: Waterscouting Mark Twain ging van start in hun honk aan Steer, in de schaduw van Brug 15. Enkele verbouwingen later is de huidige accommodatie in 2001 ‘De Thuishaven’ gedoopt. In 2001 vond eveneens de eerste NICES plaats, het inmiddels bekende internationale zomerkamp bij manege de Kraal dat op vijf succesvolle edities al meer dan 1000 scouts uit 19 verschillende landen heeft mogen verwelkomen.

En zo zijn we aangekomen bij 2013, waarin PPX en Mark Twain samen een energieke vereniging vormen met enthousiaste leden en leiding die in maar liefst 9 speltakken iedere week op het land en op het water een eigentijds, actief, avontuurlijk, creatief en leerzaam programma draaien dat past bij de jeugd anno 2013.

Details over de jubileumfestiviteiten en het reguliere programma zijn te vinden op www.scoutppx.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie