Skip to content

Glasvezel in het buitengebied, inschrijvingstermijn sluit bijna

Redactie
2 juni 2018 | 11:00

Advertentie

De ambassadeurs voor glasvezel in het buitengebied hebben het er maar druk mee de laatste weken. Op diverse plaatsen organiseerden ze inloopavonden om bewoners te informeren over de mogelijkheden en kansen van snel internet. Ook wethouder Coumans en de overige bestuurders van de Midden-Limburgse gemeenten geven de campagne een laatste zetje. Wordt de 50% gehaald of niet? Op maandag 11 juni wordt dit duidelijk!

50% haalbaar?
De bewoners in het buitengebied van Nederweert, Leudal, Maasgouw, Weert en Peel en Maas kunnen zich op dit moment nog aanmelden voor een glasvezelabonnement. Wethouder Coumans hoopt dat inwoners elkaar over de streep trekken en ja zeggen. Op 11 juni is de deadline van de campagne en maakt het bedrijf Glasvezel buitenaf bekend of 50% van de bewoners een abonnement heeft afgesloten. Dit is namelijk een vereiste om glasvezel in het gebied aan te leggen.

Snel en betrouwbaar internet
Er zijn veel manieren waarop particulieren en bedrijven voordeel kunnen hebben van een snelle, betrouwbare glasvezelaansluiting. Zo hebben agrariërs behoefte aan een snelle, veilige en betrouwbare internetverbinding via glasvezel. Zij gebruiken internet o.a. voor het digitaal aanleveren van informatie voor de overheid, het aansturen en monitoren van melkrobots, mestschuifrobots en voerrobots. Ook voor managementprogramma’s, contacten met afnemers en voor het inkopen van grondstoffen en voer is snel internet interessant.

In huis
Gezinnen maken steeds meer gebruik van huisautomatisering. De bediening van apparaten in huis, zoals de thermostaat, verlichting en gordijnen, kan allemaal via internet. Maar denk ook aan veiligheidsmonitoring die door glasvezel een stuk eenvoudiger wordt. Zo zijn valdetectie, brandmelders en veiligheidscontrole om het huis via een camera eenvoudig te bedienen en te monitoren. En natuurlijk wordt internet o.a. ook veel gebruikt voor het zoeken van informatie. Het kan allemaal snel, veilig en betrouwbaar.

Dienstaanbieders
De aanleg van glasvezel in het buitengebied is geen gemakkelijke opgave. Om dit haalbaar te maken, moet dan ook minimaal de helft van de bewoners zich hebben aangemeld bij één van de dienstaanbieders. Deze staan vermeld op de website www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/noordwest-limburg.

Vragen?
De gemeente ondersteunt de actie, maar legt zelf geen glasvezel aan. Vragen kun je daarom het beste direct stellen aan Glasvezel buitenaf, via e-mail: info@glasvezelbuitenaf.nl of telefonisch: 088-75 85 800.

Advertentie

9 Reacties

  1. Men vergeet de belangrijkste reden en dat is: waardevermeerdering van je huis. Ook al doe je nu niet zoveel met internet en voldoet de schotel/digitenne nog prima, als je in de toekomst je huis verkoopt kun je wel zeggen hier is glasvezel met snel internet. Als het er niet ligt en de nieuwe bewoner wil graag wel snel internet (glasvezel) dan betaalt de nieuwe bewoner € 1900,- + € 938,- + € 35,-/meter graven tot aan het dichtstbijzijnde station. Deze duizenden euro’s is hij minder bereid om voor je huis te betalen!!!

  2. Heel leuk en aardig maar die 1900 even ophoesten….., nu hoor ik je zeggen dan doe je toch gewoon 15 euro per maand? dan is het nog duur want dan betaal je alleen voor internet al 45 euro per maand dan komt er nog eens die 15 euro bovenop is ook 60 euro per maand, dat is het dubbele van wat we nu betalen!! Het geld groeit niet op onze rug hoor!!!
    Laat de gemeente ook maar eens wat voor het buitengebied doen en wat meebetalen door dat potje gebruiken wat ze jaren geleden hiervoor begonnen zijn!!!! Owjaaaa sorry dat is er niet meer dat is gewoon ergens anders voor gebruikt!!!!

    • Dhr als ik u zo hoor dan zou u het niet moeten doen. Laat de mensen die het wel willen het wel doen. Klagen kan oplossen us beter. Al raad ik u aan om dit dan ook bij de gemeente te doen en niet op een nieuws pagina. Zelf woon ik niet in een gv of buiten gebied (Ziggo) echter hoop ik voor de ja zeggers dat ze het halen. want die zijn er al best veel. Voor hun hoop ik op naar de 50%

    • Helemaal met je eens Boeket.
      1900, verdorie dat is wel een hele smak.
      Als de gemeente ons eens tegemoet zou komen met zo’n 1400 euro of zo. (Of beter alles.)
      Dat hebben wij buitengebied bewoners al lang betaald aan belastingen maar waar we geen gebruik van maken.
      Denk aan hondenbelasting, waar je bij bezwaar hoort, we mogen dat aan alles besteden waaraan we willen.
      Nou dit was een mooie geweest om als gemeente aan te besteden.
      Of strooien, nou niet bij ons hoor.
      Speelveldjes voor kinderen in de kern, leuk maar buitengebied bewoners hebben daar weinig aan.

      En als eerste had de wethouder eens beter zijn best moeten doen.
      Deurne zei gewoon, alles of niets. Wil je de kern aanleggen, dan het buitengebied ook.
      En daar krijgt het buitengebied dus gewoon glasvezel. Het kan dus wel!
      Hier heeft de gemeente liggen slapen. En wat maakt het uit, de burger mag het wel weer ophoesten, daar voelt de raad niets van.

      En de dreigende propaganda anders komt het nooit.
      Ik betwijfel het. De glasvezels aanbieders zoals Delta en Caiway willen ook graag zoveel mogelijk klanten.
      Wie weet als die dan eens gaan lobbyen wat er dan gebeurt.

      Nu wil bijna elke buitengebied bewoner wel glasvezel, maar niet voor dat geld. Dat is waarom er afgehaakt word. Geen enkele andere reden.

      Ik ken ondertussen ook al diverse mensen die 1 jaar mee doen en dan opzeggen.
      Puur om de aanleggers een hak te zetten.
      En dat gaan wij ook doen. Laat ze maar lekker aanleggen voor 180 euro.
      4g bevalt ons hier geweldig en dat blijven wij gebruiken.
      En ik hoop dat meer mensen dat als statement doen. Misschien dat het grote bedrag dan alsnog terug gedraaid gaat worden met behulp van nu de waardeloze gemeente Nederweert.

      Glasvezelbuitengebied dreigen met anders nooit, wij dreigen met veel plezier met je 180 euro!!

      • Waarom moet de gemeente mee gaan betalen? In het. buitengebied gaan wonen is een keuze, die je zelf maakt! Tot mijn dertigste heb ik in het buitengebied gewoont, en nu woon ik al 30 jaar in Nederweertdorp-centrum! Alles binnen loopafstand!

        • Omdat iedereen in de gemeente belasting betaald en daar ook wat voor terug mag krijgen niet alleen de kern.
          Ja hier wonen is een keuze.
          Dat ze internet voorziening in de kern wel betalen en in het buitengebied niets is geen keuze. Die 1900,- word je door de strot geduwd.

          Ennuhh…Hier is alles ook binnen loopafstand, je doet er alleen wat langer over 😛

          • Betaalt de gemeente voor internetvoorzieningen in het centrum?
            Het is niet zo raar dat er geen partij is dat die voor niks wil doen. In het centrum kun je op 100 meter 5 huizen aansluiten. In het buitengebied 1 huis op 500 meter? Dat betekend veel meer kosten per aansluiting.
            Dus hoewel het veel geld kost en ik begrijp dat je dat liever niet betaald is dit wel een gevolg van het achteraf wonen. Wat een keuze is zoals je zelf aangeeft.

            Buitengebied-bewoners zeggen vaak dat nieuwkomers niet moeten zeuren over geur van boeren (grotendeels mee eens). Het is namelijk een gevolg van de keuze voor in het buitengebied te gaan wonen.
            Dat bepaalde voorzieningen duurder zijn omdat de woningen verder uit elkaar liggen is wat mij betreft ook een gevolg van de keuze voor in het buitengebied te gaan wonen.

          • De gemeente heeft niks betaald voor glasvezel in het centrum! Reggifiber vroeg aan de gemeente of ze glasvezel mochten aanleggen, en de gemeente heeft daaraan meegewerkt! En Reggifiber moest toen 30% halen, om het glasvezelnetwerk te kunnen aanleggen!

  3. @boeket
    Als je alles telt ben je goedkoper uit. Want voor € 45,- + € 15,- heb je ook telefoon en TV.
    Dus je hoeft niet alleen je KPN abbonement voor bellen en internet op te zeggen.
    Maar je hoeft ook niets meer te betalen aan canal digitaal of digitenne.
    De schotel kun je verpatsen, en je kunt ook tv kijken met een onweersbui..


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie