Skip to content

Gemeente Weert trekt horecavergunning in

Redactie
12 juni 2018 | 16:54

Advertentie

De gemeente Weert heeft gisteren de drank- en horecavergunning van horeca-inrichting Brothers B.V. aan de Oelemarkt 11 in Weert ingetrokken. Dat betekent dat de horecagelegenheid niet meer open mag. Dit nadat de gemeente herhaaldelijk aan de eigenaar heeft gevraagd om gegevens aan te leveren die nodig zijn voor een Bibob-onderzoek.

Bibob
Met behulp van de Wet Bibob kan een gemeente onderzoeken of de persoon met wie zij zaken doet betrouwbaar en integer is. Uit het onderzoek zou kunnen blijken dat de aanvrager van de vergunning verdacht wordt van betrokkenheid bij strafbare activiteiten.

Op dat moment kan de gemeente de gevraagde vergunning niet afgeven of een verleende vergunning intrekken. Brothers Burgmeester Heijmans heeft Brothers B.V. in maart 2018 gevraagd om gegevens aan te leveren voor een Bibob-onderzoek. Ook na twee herhalingen van dat verzoek in april en in mei bleven de gevraagde gegevens uit. Omdat er nu geen toetsing kan plaatsvinden heeft de burgemeester met onmiddellijke ingang de vergunning ingetrokken.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie