Skip to content

‘Kunstlint kijken’ in centrum en gemeentehuis

Redactie
18 juni 2018 | 11:00

Advertentie

Het Raadhuisplein was afgelopen zaterdag voor eventjes een atelier. Een aantal kunstenaars was hier aan het werk tijdens de opening van het Kunstlint Nederweert. Maar ook in het gemeentehuis en in het centrum konden bezoekers genieten van kunst en cultuur. Burgemeester Evers opende het evenement.
Kunstlint Nederweert is een jaarlijks terugkerende expositie waarbij amateurs en beroepskunstenaars een podium krijgen in de etalages van ondernemers in het centrum van Nederweert. Het idee is in 2013 ontstaan voor de opening van de vernieuwde Brug 15. Het kunstlint vormde toen de symbolische verbinding tussen Budschop en de kern van Nederweert met als thema: Nederweert verbindt.
Waardering
Johan en Lies Evers en Lyan Timmermans waren destijds de initiatiefnemers. Burgemeester Evers stond hier in zijn openingswoord even bij stil. Ook sprak hij zijn waardering uit voor de nieuwe vrijwilligers Leny Verdonschot, Maruel Janssen en Els Peeters die ervoor zorgen dat het kunstlint blijft bestaan. “Maar liefst 23 kunstenaars hebben zich aangemeld”, aldus een enthousiaste Els Peeters. “Naast dat het hen een podium biedt, heeft het ook een sociale functie. Het brengt mensen samen en kunstenaars kunnen hierdoor bij elkaar in de keuken kijken”.
Veel te zien!
Voor jong en oud was er op zaterdag 16 juni veel te zien. Verschillende kunstenaars waren aan het werk op het Raadhuisplein en het koor Zus & Zo trakteerde de bezoekers op een muzikaal optreden. Iedereen kon zelf de route langs de verschillende exposities in de etalages bepalen. Voor het eerst fungeert ook de hal van het gemeentehuis als expositieruimte. Vanaf het Raadhuisplein startte ’s middags twee rondleidingen langs openbare kunstwerken in onze gemeente, verzorgd door Alfons Bruekers. Het was een geslaagd begin van deze editie van Kunstlint.
Iktoon Campagne
In juni is er op meer dan duizend locaties in meer dan 200 gemeenten kunst te zien. Heel Nederland is dan het podium van alle amateurkunstenaars. Ook Nederweert doet mee met de Iktoon Campagne. Op de festivalagenda vindt u behalve de opening van het Kunstlint ook het Korenfestival op zondag 17 juni, het Euregiofestival jachthoornblazers op zaterdag 23 juni en In de band op vrijdag 29 juni. Zie www.iktoon.nl voor meer informatie.
Nog te bezichtigen
De expositie in het gemeentehuis is nog t/m vrijdag 29 juni te bezoeken. Van alle 23 exposanten is er een kunstwerk te zien. De kunstwerken in de diverse etalages van de middenstanders en op enkele andere locaties zijn te bezichtigen t/m vrijdag 6 juli. Te zien zijn o.a. schilderijen die vervaardigd zijn uit diverse materialen, beeldhouwwerken en kunst van keramiek.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie