Skip to content

Ton voor mo­bie­le ko­gel­van­gers

Redactie
20 juni 2018 | 17:00

Advertentie

De Provincie Limburg draagt € 100.000,- bij aan de Oud Limburgse Schutterfederatie voor de aanschaf van 20 nieuwe mobiele kogelvangers. Hiermee wordt de schutterstraditie gehandhaafd en blijft het folklore in het Limburgs landschap voortbestaan.

‘Kogelvanger’ of ‘Ricochetvanger’
Schietwedstrijden zijn een onlosmakelijk onderdeel van de traditionele schuttersfeesten. Bij het traditioneel schieten dient een ‘kogelvanger’ of ‘ricochetvanger’ (hierna: kogelvanger) te worden toegepast. Een kogelvanger is een voorziening, waarmee alle afgeschoten kogels dienen te worden opgevangen. Mobiele kogelvangers zijn een structurele oplossing voor de schutterijen die hun bondsfeesten organiseren en voor deze evenementen moeten woekeren met hun schootsveld en de raapverplichting voor het verwijderen van de kogels uit de bodem.

Gedeputeerde Eric Geurts (Schutterijwezen) laat weten: “Het gaat hier om een innovatie die het organiseren van succesvolle evenementen kansrijker maakt. Schutterijen dragen bij aan de Limburgse folklore en dat koestert de Provincie Limburg.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie