Skip to content

Waarom een crashdieet niet blijvend helpt

Redactie
23 juni 2018 | 10:00

Advertentie

Er is helaas een heel scala aan ‘crashdiëten’ op de markt. Deze lijken vaak aantrekkelijk en goedkoop. Echter het effect is maar tijdelijk. In feite zijn alle diëten die afwijken van een normaal voedingspatroon ‘crashdiëten’. Na het volgen van deze diëten wordt meestal het oude (en verkeerde) voedingspatroon weer opgepakt, waardoor men weer aan zal komen. Het lichaam heeft zich dan aangepast aan een te laag aantal calorieën en gaat hierdoor vervolgens verkeerd met energie om (= de zogenaamde spaarstand). Dit nadelige effect blijft langdurig aanwezig.

Na enkele keren ‘crashen’ heeft men het gevoel van water nog dik te worden. Bovendien verliest men met deze diëten meestal meer spiermassa dan vetmassa.
Als je spiermassa verliest neemt je ‘verbranding’ af en kom je van het eten van minder calorieën toch weer aan. Het ‘te weinig’ eten en spiermassaverlies leidt dan helaas tot het zogenaamde ‘jojo-effect’ (waardoor mensen nog zwaarder worden dan ze al waren). Ze hebben enorm hun best gedaan en gaan zich ongelukkig voelen en vervolgens eten uit emotie. Wat je mensen aandoet, daar zijn de bedenkers van dergelijke diëten kennelijk niet mee bezig.

Wij diëtisten staan voor duurzaam resultaat
Ons doel is om mensen vrijwel alleen vetmassa te laten verliezen en spiermassa te laten behouden. Dit is tenslotte jouw kracht naar de toekomst toe en de hoeveelheid spiermassa bepaalt ook je (rust)verbranding; waardoor afvallen en op gewicht blijven gemakkelijker wordt. Wij kijken niet zozeer naar de calorieën maar vooral naar de verhouding tussen de verschillende voedingsstoffen. Doordat we koolhydraten in de voeding (indien nodig) minderen zal de ‘Koolhydraatbuik’ platter worden. Ook kunnen wij jouw eiwitbehoefte bepalen en daardoor de juiste producten adviseren zodat je op eenvoudige wijze genoeg eiwitten (=bouwstoffen voor spiermassa) binnen zult krijgen. Wij werken uitsluitend met gewone voedingsmiddelen omdat we alleen daar in geloven.

Bij elk consult meten wij middels een medisch gecertificeerde weegschaal jouw lichaamssamenstelling. Dit dient met blote voeten te gebeuren. Zo kunnen wij volgen hoeveel (kg.) vetmassa je verliest en of jouw spiermassa behouden blijft. Soms komt men met lood in de schoenen naar ons toe. Doorgaans gaat men opgelucht weer naar huis met een persoonlijk, praktisch en smakelijk voorbeeld dagmenu. Wij streven ernaar dat je levenslang geholpen bent, dáár ligt onze uitdaging!

Laat voeding jouw medicijn zijn!

Bel ons gerust als je meer informatie wenst of voor het inplannen van een intakegesprek.

Hartelijke groet,
De diëtisten van praktijk: ‘Diëtist met Visie’ Jeanien van de Vorst. Hoofdlocatie: St. Willibrordusstraat 10, 6031CZ Nederweert. Alleen op de dinsdagen is ons bezoekadres: Groepspraktijk Huisartsen Nederweert. Tel: 06-18283525 / www.dietistmetvisie.nl
Tip: volg onze Facebook pagina voor de allernieuwste weetjes op voedingsgebied!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie