Skip to content

Budschop Pride


Redactie
4 augustus 2018 | 20:00

Advertentie

Momenteel drijven er duizenden homo´s, lesbiennes, travestieten, transseksuelen én hetero´s over de Amsterdamse grachten. Een zeer bonte parade waardoor jaarlijks massa´s toeristen de weg naar de Nederlandse hoofdstad vinden. Jammer genoeg zich allemaal onbewust van het feit dat er 155 kilometer richting het zuiden een nog mooier plekje ligt dat óók de trotse bezitter is van een kanaal. Helaas nog zonder dansende homoseksuelen erop. Het zou toch eens tijd worden.

De Nederweertse agglomeratie genaamd Budschop kampt ogenschijnlijk met een identiteitscrisis. Kort geleden brak het namelijk met de jaarlijkse kermistraditie door een eigen kermis op poten te zetten. Het moest maar eens afgelopen zijn met de chronische schaduw die grote broer Nederweert over de pittoreske kanaalvestiging werpt, zo moeten ze er gedacht hebben. Een friettent, kroeg en basisschool lagen er al. Toch ontbrak er iets. Logisch: je kunt toch niet van bestaansrecht spreken als je überhaupt geen eigen kermis hebt? Die kwam er dus. Verbazing en verwarring alom, want hoe zit het dan met de oorspronkelijke kermis in augustus? En juist daarom zou de Budschop Pride precies op tijd komen.

Het zou het dorpsgedeelte niet misstaan, een jaarlijks evenement waar de gehele Limburgse Lgbt-community op af zou komen. Vlaggen, slingers en affiches zouden het haventje als één grote regenboog laten ogen. Plaatselijke winkeliers verzorgen een geweldige beleving; shoarmabakker Amon zou speciaal voor het evenement een menu met twee zorgvuldig gepositioneerde frikandellen en vier bitterballen aanbieden, café De Schans een fluorescerende roze cocktail getiteld ‘gaysex on the beach’ en bakker Tommie voorziet spontaan de koffiekoeken van wat extra zilverglanzend glazuur. Gedurende een paar dagen wordt het straatbeeld bepaald door dansende leerdragers en mannen in jurken met lippenstift op. De progressieve plaatselijke bevolking omarmt de feestvierders hartelijk. Zij weten namelijk dat het mes aan twee kanten snijdt: een maatschappelijk taboe wordt getackeld én de trots van Budschop is terug.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie