Skip to content

Informatieavond verruiming btw-sportvrijstelling

Redactie
4 oktober 2018 | 13:00

Advertentie

Per 1 januari 2019 zal de btw-sportvrijstelling worden verruimd. Met de door deze wetswijziging getroffen Stichting Sport, Spel en Creativiteit uit Leveroy hebben we hierover al gesproken. Het is echter niet allemaal kommer en kwel! De landelijke overheid heeft besloten de amateursportorganisaties te compenseren in de vorm van een subsidieregeling.

Subsidieregeling
De subsidieregeling ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties en sportmaterialen’ gaat per 1 januari 2019 in. Amateursportorganisaties (o.a. stichtingen, verenigingen en andere organisaties met sportruimte zonder winstoogmerk) kunnen vanaf 1 januari a.s. een subsidie aanvragen voor de bouw, aanschaf en het onderhoud van sportaccommodaties en sportmaterialen (telkens incl. btw), d.w.z. accommodaties bestemd en in gebruik voor de amateursport.  Als jouw organisatie voor deze subsidie in aanmerking wil komen, moet je snel aan de slag. De gemeente Nederweert heeft besloten om jou daarbij te ondersteunen door het organiseren van een informatieavond. Het is in ieder geval de moeite waard voor alle sportorganisaties om deze informatieavond te bezoeken. Er zijn randvoorwaarden gesteld aan deze subsidieregeling waaraan wellicht ook via slimme samenwerkingsverbanden tegemoet kan worden gekomen.

lnformatiebijeenkomst op woensdag 17 oktober
ln samenwerking met het Huis voor de Sport Limburg organiseert de gemeente op woensdag 17 oktober a.s. een bijeenkomst ‘wijziging btw-sportvrijstelling”‘. Je bent vanaf 19.15 uur van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot ca 22.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst informeren zij jou over de wijzigingen in de btw-sportvrijstelling en de mogelijkheden van de landelijke subsidieregeling voor onze sportorganisaties, gemeenschapshuizen met een gymzaalen Cita Verde met een gymzaal.

Aanmelding
In verband met de plaats in de raadzaal verzoeken zij jou met maximaal 2 vertegenwoordigers per organisatie deze avond te bezoeken. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot en met 15 oktober a.s. via i.vanriet@nederweert.nl. Zoals je van de gemeente gewend bent, is deelname aan de informatieavond gratis.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie