Skip to content

Rens van Lierop winnaar kinderinnovatieraad Philips/PSV

Redactie
22 november 2018 | 13:00

Advertentie

Het was een spannende dag woensdag voor dertien kinderen in het Philips Stadion. Zij hadden namelijk maanden gewerkt aan ideeën voor het PSV-stadion in de toekomst. Een van hen was Rens van Lierop (12) uit Nederweert-Eind. Na rijp beraad door de strenge jury, met daarin onder meer PSV-directeur Toon Gerbrands en Philips-directeur Hans de Jong, werd het idee van Tigo en Rens voor een heus Philips/PSV fanplein gekozen.

Ik was wel verrast, ja“, zegt PSV-directeur Toon Gerbrands over alle innovatieve ideeën. “We hadden dit idee al langer met Philips en we hebben uiteindelijk besloten om het ook echt uit te gaan werken. Het is echt fantastisch om te zien hoeveel energie de kinderen erin steken.”

Winnaars
De winnaars van de dag, Tigo en Rens, gaan nu met PSV hun idee proberen uit te werken. “We willen dat supporters niet alleen mooi en goed voetbal te zien krijgen, maar ook plezier hebben voor en na wedstrijden. Dit kan door middel van een fan-plein“, zegt Rens.

Gerbrands was blij verrast met dit idee. “Wij hebben zelf ook al langer een idee op tafel liggen voor een dergelijk fan-plein. Wij toetsen op haalbaarheid, zij mogen het nu uitwerken. Maar wij kunnen ze wel helpen. Er is een hoop mogelijk.”

Het is enigszins opvallend te noemen dat PSV kinderen vraagt om mee te denken aan de vernieuwingen van het stadion, maar daar denkt Philips-directeur Hans de Jong anders over. “Zij brengen onbevangenheid. Iets wat volwassenen niet hebben. Zo krijg je vaak de meest creatieve ideeën. De kinderen denken spontaan en het maakt ze niet zo veel uit of het wel of niet haalbaar is.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie