Skip to content

Global exploration 2019 is van start gegaan

12 januari 2019 | 15:14

Vrijdagavond zijn de leerlingen gestart met de voorbereidingen voor een nieuwe reis van Global Exploration. Het doel van de reis is om jongeren kennis te laten maken met andere culturen, ontwikkelingssamenwerking en duurzame ontwikkeling. Na een goede voorbereiding reizen ze komende zomervakantie, ondersteund door docenten, externe begeleiders en artsen, naar Derde Wereldlanden om daar te bouwen aan een betere wereld.

Op Het College kwamen de groepen die dit jaar een reis gaan maken bij elkaar om samen de aftrap mee te maken en workshops te volgen. Samen werd er gedanst, gesproken en discussie gevoerd. Zo kwamen bijvoorbeeld de milleniumdoelen ter sprake. De groep uit Weert bestaat dit jaar uit ruim zestig leerlingen die in juli naar Mongolie reizen.

Om de projecten te ondersteunen, gaan de leerlingen de komende maanden sponsoractiviteiten georganiseerd. Elke leerling moet een minimumbedrag aan eigen sponsorgeld verzamelen om mee te kunnen.

Stichting Global Exploration streeft met haar projecten vier doelen na.

Wereldburgerstage
De interculturele stage is een bezoek van Nederlandse jongeren aan onze buitenlandse partners. Samen leren, praten, sporten, zingen en werken. leren dat mensen over de hele wereld anders zijn, maar dat dat ook prima is.

Scholen voor scholen
Scholen voor scholen, de naam zegt het al, Nederlandse scholen werken samen met scholen en andere partners in de partnerlanden. Fondsen worden ingezameld en geïnvesteerd in het onderwijs, de zorg, lokale economie, en duurzaamheid in de partnerlanden. Wilde Ganzen steunt het scholen voor scholen project jaarlijks met €50.000,-Sinds 2005 bereikten we samen al heel veel.

Let’s Work
Bij het Let’s work project gaan onze jongeren aan de slag, om samen met de lokale partners, kleine klusjes op te knappen. Sportvelden opknappen, bomen planten, boekenkasten bouwen, schoonmaken en nog zo veel meer. Afhankelijk van de lokale wensen en behoeftes.

Bewustwording
Bewustwording in Nederland bereiken we met ons Global Ambassador project. Iedere jongere bereikt minimaal 150 mensen die het verhaal te horen krijgen en op die manier na gaan denken over de wereld.

Foto’s: Johan Horst

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie