Skip to content

Nederweert Beweegt: “Als botten en spieren protesteren“

Redactie
10 april 2013 | 8:00

Advertentie

logo de bengeleNa succesvolle uitvoeringen in 2010 en 2011 start in mei opnieuw een cursus Als botten en spieren protesteren. De cursus maakt onderdeel uit van het project Nederweert Beweegt en bestaat uit vier bijeenkomsten in het sportcentrum van Nederweert. Het beweegprogramma is bedoeld voor 55-plussers die gezond en fit willen blijven. Er worden praktische handvaten voor artrose (slijtage), osteoporose (botontkalking) en algemene nek-, schouder- en rugklachten gegeven.

Vroeg of laat krijgen 55-plussers in meer of mindere mate last van hun botten, spieren en gewrichten of gaan achteruit in hun conditie. Dat kan vervelende gevolgen hebben en de kwaliteit van leven in sommige gevallen ernstig beïnvloeden. Door een actieve leefstijl, regelmatig gericht te oefenen en het houdingsgevoel te verbeteren, kunt u veel leed verminderen of uitstellen en vaak zelfs voorkomen. Dit beweegproject geeft daar praktische handvaten voor.

De cursus geeft inzicht in de oorzaak en aard van lichamelijke ongemakken zoals artrose, osteoporose en nek- en rugklachten. U leert wat u zelf aan preventie en verlichting van deze klachten kunt doen. Per bijeenkomst staat één van de klachten centraal. In vier bijeenkomsten van twee uur worden deze onderwerpen theoretisch behandeld, in combinatie met verschillende oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen. In een groep oefenen de deelnemers met het beweegprogramma ‘De gezonde mix’. Dit programma bestaat uit twaalf gevarieerde oefeningen die klachten moeten voorkomen of verlichten.

Nederweert Beweegt: “Speciaal voor 55-plussers”

De vier bijeenkomsten vinden plaats in Sportcentrum De Bengele op maandagmorgen van 09.30 tot 11.30 uur op 6 mei, 13 mei, 27 mei en 3 juni. Bij voldoende belangstelling gaat er ook een cursus van start op woensdagavond van 18.30 tot 20.30 uur op 8 mei, 15 mei, 22 mei en 29 mei. Deze bijeenkomsten zijn vooral bedoeld voor 55-plussers die overdag nog werken. Er moeten minimaal tien deelnemers zijn; in totaal is er plaats voor maximaal twintig personen per groep.

Het project wordt gegeven door Ellis van der Wilt. Zij is als oefentherapeute Cesar in Nederweert een specialist in houding & beweging. Deelnemers betalen een eigen bijdrage van € 20,00. Hiervoor krijgen ze een reader met alle benodigde informatie en per bijeenkomst een kop koffie of thee.

Aanmelden kan schriftelijk vóór donderdag 25 april bij de heer J. van Riet van het team Maatschappelijke Ontwikkeling, postbus 2728, 6030 AA Nederweert of per e-mail: j.vanriet@nederweert.nl.
Vermeld in het bericht uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, uw e-mailadres en geboortedatum en ten slotte de dag waarop de cursus plaatsvindt.

Bron: Gemeente Nederweert

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie