Skip to content

Hogere schoorsteen en andere affakkelinstallatie bij herbouw rubberverwerker

Redactie
12 maart 2019 | 15:06

Advertentie

De omvang van de schade door de brand bij rubberverwerker Dutch Green Carbon in Nederweert is nog niet duidelijk. Dat meldt De Limburger. Technici verwachten dat het nog wel een jaar gaat duren voordat het proces weer kan worden opgestart. In de vroege ochtend van 6 februari brak er brand uit bij een oven in de productiehal van het bedrijf. Het vuur greep snel om zich heen, en in korte tijd stond de volledige hal in lichterlaaie.

Hogere schoorsteen
De Limburger meldt ook dat bij herbouw van de fabriek een hogere schoorsteen zal worden geplaatst om overlast tegen te gaan. Verder zou er een andere affakkelinstallatie komen. Het bedrijf verwacht dat uiterlijk volgende maand de nieuwe vergunningaanvraag klaar is.

Rechtszaak
Omdat omwonenden voor hun gezondheid vrezen, maar ook voor stof- en stankoverlast door het vele affakkelen in de fabriek, hebben bewoners van de Eindhovensebaan de vergunning aangevochten. Het bedrijf maakte bezwaar omdat de fabriek deels is verwoest en de rechtszaak tegen de verleende vergunning daarom geen doel zou hebben. De inhoudelijke behandeling is uitgesteld maar de zaak van de omwonenden tegen de rubberverwerker gaat gewoon door.

Bron: De Limburger

Bekijk ook

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie