Skip to content

Zes personen aangehouden bij grote criminaliteitscontrole op de A2

Redactie
13 april 2013 | 11:31

Advertentie

Vuurwapens, traangas en drugs onderschept op parkeerplaats A2 NederweertDe politie heeft afgelopen nacht een grote integrale criminaliteitscontrole gehouden op de A2 ter hoogte van Maarheeze.

Het is de tweede keer dat deze controle hier is gehouden. Een jaar geleden is de controle voor het eerst op de A2 uitgevoerd. De A2 bij Maarheeze was hierdoor van vrijdag op zaterdag tussen 23.00 en 6.00 uur in beide richtingen volledig afgesloten. Het verkeer werd op een veilige manier omgeleid via aan de snelweg grenzende parkeerplaatsen, ingericht als controleplaatsen. Omdat deze controle zich toespitste op criminaliteit is vooral gelet op illegaal wapenbezit, drugs en het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen. Tijdens de actie was ook een drugshond van de Douane aanwezig.

Tijdens de gezamenlijke controle zijn ruim 1330 voertuigen uitvoerig gecontroleerd en is een alcoholtest afgenomen. Bij 11 bestuurders zijn promillages boven de wettelijke norm gemeten. Het laagste promillage was 0,37 bij een beginnend bestuurder en de hoogst gemeten promillage was 1 bij een ervaren bestuurder. 13 personen zijn tegen de lamp gelopen omdat ze nog een boete hadden openstaan. Samen moesten zij een bedrag van 4611 euro betalen.

Ter plaatse is een totaalbedrag van 22.527 euro geïnd van mensen die nog een belastingschuld hadden. Tevens zijn 5 auto’s in beslag genomen vanwege openstaande belastingschulden en werd op 12 voertuigen beslag gelegd.

Er werden 2 verdachten aangehouden in verband met het bezit van 144 hennepplanten. De twee verdachten kwamen uit Nieuwegein en Culemborg. Tevens werden 2 verdachten uit Roermond en Linne aangehouden terzake het voorhanden hebben van vals geld. Een van hen had tevens een handbijl bij zich welke in het onderzoek werd meegenomen. Er werden 2 personen aangehouden omdat zij zich niet konden identificeren. Een van hen probeerde te voet te vluchten maar kon na een korte achtervolging aangehouden worden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie