Skip to content

Ken je een kind dat een complimentje verdient?

Redactie
2 april 2019 | 11:00

Advertentie

De gemeente Nederweert gaat Gemeentecomplimentjes uitreiken aan kinderen die iets bijzonders voor de maatschappij hebben gedaan. Hiermee worden zij beloond voor hun goede werk voor andere hulpbehoevende of oudere mensen of voor een door hen geleverde bijzondere prestatie. Het idee voor de kinderlintjes werd tijdens de begrotingsbehandeling in een motie van raadslid Rolf Verheijen (CDA) en door de gemeenteraad unaniem aangenomen. Zij gaan dat kinderlintje ‘Gemeentecomplimentje’ noemen en jaarlijks uitreiken op Koningsdag.

Bijzondere prestatie
Het Gemeentecomplimentje is een onderscheiding voor kinderen die wonen in de gemeente Nederweert in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar. Kinderen kunnen een Gemeentecomplimentje krijgen wanneer zij zich belangeloos hebben ingezet voor de maatschappij, wanneer zij zich op enige wijze verdienstelijk hebben gemaakt, of wanneer zij een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Kinderen voordragen voor een lintje
Iedereen kan een kind voordragen. De burgemeester beoordeelt in overleg met de kabinetschef welke kinderen voor het Gemeentecomplimentje in aanmerking komen. Dit gebeurt aan de hand van drie criteria: 1. moedig gedrag of 2. voorbeeldig sociaal gedrag of 3. een opvallende sportieve, culturele of maatschappelijke prestatie.

Het is de bedoeling het eerste Gemeentecomplimentje uit te reiken tijdens komende Koningsdag op zaterdag 27 april. Gemotiveerde voordrachten kunnen vóór 15 april worden ingediend. Dat kan per mail op kabinet@nederweert.nl. Maar een brief schrijven aan de burgemeester kan natuurlijk ook. Voor meer informatie kunt je contact opnemen met kabinetschef de heer Giel Bruijnaers, telefoon 0495-677111,

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie