Skip to content

KiKaRow voor een betere toekomst na kinderkanker, ook door Nederweert

Redactie
5 april 2019 | 19:00

Advertentie

Kinderkanker de wereld uitroeien!’ Dat is het motto van KiKaRow, de sportieve sponsoractie van Nederlandse roeiverenigingen om geld in te zamelen voor KiKa, Kinderen Kankervrij. Op 13 april gaat KikaRow van start en op zondag 12 mei gaat KiKaRow van Eindhoven naar Roermond en komt ook door Nederweert.

KiKaRow
Maar liefst zestig roeiverenigingen in het land nemen deel aan KiKaRow; 1400 kilometer roeien tijdens veertien weekeinden in de periode van 13 april  tot en met 14 juli 2019. ERV Beatrix en ESR Thêta komen in actie bij de ‘etappes’ van Den Bosch naar Eindhoven (zaterdag 11 mei) en van Eindhoven naar Roermond (zondag 12 mei). De roeitocht gaat in veertien weekeinden langs zo’n zestig deelnemende verenigingen in het land. Eén roeiboot legt de totale lengte van 1400 kilometer af: The Vin, een zeewaardige roeiboot. Hierin roeien survivors (overlevers van kinderkanker) in combinatie met ervaren roeiers. The Vin krijgt de hele tocht gezelschap van de Tjerck Hiddes, een reddingsboot. 

KiKaRow door Nederweert
Op zondag 12 mei varen beide boten een tocht van 57 kilometer van ERV Beatrix in Eindhoven naar RV Aeneas in Roermond, ze worden dan vergezeld door roeiboten van andere roeiverenigingen. Aan het begin van de middag zullen de boten door Nederweert komen. Ze hopen op aanmoediging vanaf de waterkant om de moed er in te houden op de lange tocht over het rechte kanaal. Ze zullen zeker toegejuicht worden door een groep toerfietsers, die een sponsorronde Eindhoven-Nederweert fietsen en hun pauzeplek hebben gevonden bij de scouting in Nederweert aan het kanaal (Steer 3a, Nederweert-Budschop).

Half miljoen euro
De landelijke stichting KikaRow hoopt in totaal een half miljoen euro op te halen voor het LATER researchproject. In Nederland wordt op dit moment onderzoek gedaan bij 5000 overlevenden van kinderkanker, de “LATER- studie”. Deze studie richt zich op de late effecten van de behandeling van kinderkanker, aandachtspunten zijn bijvoorbeeld onvruchtbaarheid, hartschade, extreme vermoeidheid, botontkalking en vroege veroudering. Voor dit onderzoek is veel geld nodig en daar willen wij ons als Eindhovense roeiverenigingen graag voor inzetten. 

Clinic’s: Altijd al willen weten hoe het voelt in zo’n smalle roeiboot op het kanaal, dan heb je nu de kans. Voor het goede doel organiseren wij clinic’s, waarin je kunt kennismaken met roeien. Je krijgt onder het genot van een drankje eerst de theorie uitgelegd en krijg je te zien wat voor verschillende soorten boten er allemaal zijn. Je oefent de roeihaal op het droge op een ergometer en dan ga je  het water op met een ervaren stuurman en een instructeur op de kant. Bij voldoende vraag kan er ook een clinic in Nederweert georganiseerd worden.

ERV Beatrix en ESR Theta zijn nog op zoek naar sponsors voor Kinderen Kankervrij. Bedrijven kunnen kiezen uit verschillende sponsorpakketten, maar je kunt de roeiers ook sponsoren voor elke kilometer die ze roeien. Voor meer informatie over onze acties en sponsormogelijheden zie: www.kikarow-eindhoven.nl 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie