Eieren spelen zeker met pasen een hoofdrol. In een vorige column heb ik het al eens gehad over eieren. Dus deze keer wilde ik een recept met jullie delen.
Ik vind hartige muffins zo leuk staan op de brunch tafel dus vandaar dat ik gekozen heb voor dit recept. Uiteraard kun je er ook je eigen ingrediënten in doen. Bijvoorbeeld ook wat restjes groente die je nog over hebt aan het eind van de week. Of eventueel wat gerookte zalm in plaats van gehakt of vegetarisch dat kan natuurlijk ook.
Benodigdheden voor 6 muffins:
- 6 eieren
- 2 tl tomatenpuree
- Himalayazout en versgemalen peper
- 1 el kokosolie + extra om in te vetten
- 100 g ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijn gehakt
- 100 g rundergehakt
- 1/2 tl komijnpoeder
- 100 g rode paprika, in kleine stukjes
- 75 g verse spinazie, fijngesneden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een muffinvorm voor 6 muffins goed met kokosolie in. Klop de eieren in een mengkom en roer er de tomatenpuree, zout en peper naar smaak door. Verwarm de kokosolie in een koekenpan op halfhoog vuur en fruit de ui aan. Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak rul. Schep de komijnpoeder door het gehaktmengsel en bak de paprika en spinazie enkele minuten mee. Neem de pan van het vuur en spatel het gehakt-groentemengsel door de eieren zodat het goed vermengd wordt. Verdeel het mengsel over de muffinvorm en bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer op de muffins gaar zijn met behulp van een satéprikker. Deze moet er schoon uitkomen. Neem de muffins uit de oven. Laat enkele minuten afkoelen en haal ze vervolgens uit de vorm.
Smakelijk!!
Veel plezier met deze paasdagen, aan het weer zal het niet liggen. “Jou helpen jezelf te helpen, het beste uit jezelf te kunnen halen, nu en in de toekomst!”
info@dimphy-hermans.nl of 06-130 54 100.
Er zijn nog geen reacties geplaatst