Skip to content

Grote jeugd EHBO Oefening in Ospel (Foto’s + Video)

Redactie
16 april 2013 | 6:18

Advertentie

Grote jeugd EHBO Oefening in Ospel Aerthijsplein 1907De EHBO heeft vanavond op het Aerthijsplein in Ospel een grote EHBO oefening gehouden voor de jeugd. Het is de laatste oefening voordat zij hun EHBO-diploma krijgen. Nadat wethouder Hubert Mackus iedereen succes had gewenst en bedankt had voor de goede inzet kon de eerste melding naar de meldkamer van 112 gedaan worden. Niet veel later kwamen van alle kanten ambulances, politiewagens en een brandweerwagen aanrijden.

Op het Aerthijsplein in Ospel waren hangjongeren een vuurtje aan het stoken waarop de politie werd gealarmeerd. De opstandige jeugd werd op hardhandige wijze gearresteerd en de jeugd EHBO moest eerste hulp verlenen aan een van de jongeren die brandwonden had opgelopen. Een ander persoon raakte gewond tijdens het opstootje. Even verderop was een bromfietser in botsing gekomen met twee fietsers. Ook hier werd snel en goede hulp verleend door de jeugd EHBO. Niet veel later kwam de brandweer ter plaatse om de EHBO-ers bij te staan na een ongeval tussen een auto en twee fietsers. Een fietser had een been gebroken en de andere had schaafwonden opgelopen. De brandweer heeft de bestuurder van de auto moeten bevrijden door aan de zijkant de deuren eruit te knippen.

Naast deze grote ongevallen hadden er nog verschillende grote en kleine incidenten plaatsgevonden waarbij personen gewond waren geraakt. De jeugd EHBO had de handen vol om alle slachtoffers te verzorgen.

Ruim 65 kinderen toonden grote inzet bij de verschillende scenario’s. Natuurlijk waren er veel toeschouwers, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden om te kijken hoe de jeugd EHBO hard aan het werk was. Het publiek mocht zelf ook de handen uit de mouwen steken en een reanimatie uitvoeren en kennis maken met de AED.

“AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met elektroshocks helpt het apparaat het hart op gang van iemand die een hartstilstand heeft. Tijdens de eerste minuten na een hartstilstand staat het hart doorgaans nog niet stil, maar beweegt het in een ongecoördineerd ritme. Hierdoor kan het bloed niet meer worden rondgepompt. De elektroshocks van de AED helpen het normale ritme weer te herstellen. In combinatie met een snelle alarmering van 112 en directe reanimatie kunnen er met een AED dus levens worden gered.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie