Skip to content

Nieuwe educatieve gezinstocht bij Buitencentrum De Pelen

Redactie
11 mei 2019 | 9:00

Advertentie

Staatsbosbeheer introduceert op 23 mei ‘De Peel Beleef-je-Buiten Tocht’; een nieuwe educatieve doe- en ontdektocht in De Groote Peel. Met een opdrachtenboekje en bijbehorende materialen ga je spotten, spelen en beleven in de natuur. De tocht, speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen van 6 t/m 12 jaar, is vanaf die dag te huur bij het Buitencentrum De Pelen in Ospel. Voor de eerste honderd deelnemers is er een klein cadeautje!

Spotten, spelen en beleven in De Groote Peel
Staatsbosbeheer biedt vanuit Buitencentrum De Pelen excursies en Peel Ontdektochten voor gezinnen met kinderen. Excursies worden begeleid door Peelgidsen, een Peel Ontdektocht kun je zelf doen, zonder begeleiding. Voordeel van zo’n tocht is dat je hem elke dag – tijdens openingstijden – kan doen. Voor kleuters is er het ‘Kabouterpad’, een korte route met onderweg zes opdrachten. Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar komt er nu dus een nieuwe tocht: ‘De Peel Beleef-je-Buiten Tocht’.

Wat houdt de tocht in?
Bij de balie van het buitencentrum huur je een tasje met een opdrachtenboekje en materialen. Daarmee ga je op pad in de Peel. Op de routekaart staan bijzondere plekken waar je iets kunt spotten, spelen en beleven. Zo ga je bijvoorbeeld waterdieren scheppen, een boommaatje zoeken, genieten bij de moerasplas, ‘turven’ hoe groot je bent en een spelletje spelen in de ‘Hintshut’. Zo ontdek je de dieren en planten en het turfstekerverleden van dit hoogveengebied. De focus ligt op de natuurbeleving. Zelf doen en ontdekken zodat het beter blijft hangen.

Deelname aan De Peel Beleef-je-Buiten Tocht kost € 5,- per kind, inclusief een Buitenboekje (werkboekje) en een leuke herinnering. Je hoeft deze tocht niet te reserveren. Starten kan dagelijks tussen 10.00 en 15.00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Buitenfonds
De nieuwe tocht is mogelijk gemaakt dankzij een succesvolle crowdfundingsactie van het Buitenfonds. Via het Buitenfonds kunnen particulieren en bedrijven bijdragen aan projecten van Staatsbosbeheer waarvoor geen reguliere financiering beschikbaar is.

(Na)genieten in het buitencentrum
In het Buitencentrum De Pelen is een informatiebalie en winkel. Je kunt er terecht voor leuke souvenirs, nestkasten, natuurboeken, streekproducten en natuurontdekspulletjes. Je kunt er ook genieten van een hapje en een drankje. Het buitencentrum is op zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en door de week tot 17.00 uur. Voor meer informatie kun je contact opnemen via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie