Skip to content

De vinger

Redactie
11 mei 2019 | 13:46

Advertentie

Het was de week van de vinger. Ajax-keeper André Onana kwam één vingerlengte tekort om de derde Tottenham-goal te stoppen, er blijkt geen vinger aan de pols gehouden te worden bij gevaarlijke psychiatrische patiënten en een man in India sneed zijn vinger af zodat hij nog een keer mocht stemmen. Of zijn gekozen partij ook de verkiezingen wint? Nattevingerwerk.

Om de gigantische groep van negenhonderd miljoen mensen gestructureerd te laten stemmen, past de Indiase overheid een merkwaardige tactiek toe. Iedereen die net heeft gestemd, wordt voorzien van een onuitwisbare blauwe inktstreep op de wijsvinger. Eén kiesgerechtigde kreeg spijt van zijn stem en besloot nog een poging te doen, met negen vingers weliswaar. Het exemplaar met blauwe streep bleef achter.

Een andere persoon met tien vingers besloot er één in de lucht te steken nadat Ajax-goalie zich in de vingers sneed met tijdrekken. De scheids gaf een minuutje extra, Tottenham een goaltje extra. 5,4 miljoen Nederlanders zagen door hun vingers hoe Ajax de finale door diezelfde vingers liet glippen. Pijn, paniek en bovenal verdriet. En dan helemaal als je tweeduizend euro voor een kaartje betaalt en het vanaf de tribune ziet.

Op de Brunssummerheide diende zich een heel ander verdriet aan. Een soort ellende die het sportleed in perspectief plaatst en doet verbleken bij twee situaties waar het noodlot toeslaat. Achteraf kun je stellen dat de overheid verzaakt heeft om zorginstellingen op de vingers te kijken tijdens het toetsen van patiëntenrisico’s. Daarentegen is achteraf mooi lullen en bewees Thijs H. wederom onomstotelijk dat gigantisch leed al aangericht kan worden met een zieke kop en broodmes.

Een roerige week dus. Toch wijst de nieuwsagenda op betere tijden. Tom Dumoulin die de Giro naar zich toe probeert te trekken of Duncan Laurence die de vriendjespolitiek van het Eurovisie Songfestival wil doorbreken. Net als voor Ajax mag voor hen al geklapt worden. Al die tien vingers op elkaar. Of negen.

Advertentie

2 Reacties

  1. En niet te vergeten……..lekker is maar EEN vinger lang.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie