Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Wat hebben we in de lente nodig?
Biefreepjes in de zon
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 15 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht |
Auteur | Marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 400 gr biefstuk of reepjesvlees
- 2 stuks bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 3 eetl sojasaus
- 1 theel sambal oelek
- 1 citroen
- verse peterselie
- suiker
Hoe maak je het
Snijd het vlees in schuine reepjes. Was en snijd de bosuitjes in kleine ringetjes. Pers de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en bak de reepjes vlees rondom aan. Voeg de bosuitjes en de knoflook toe en laat deze kort meebakken.Breng dit op smaak met de sojasaus, sambal, suiker en wat citroensap. Proef of er nog Keltisch zeezout en vers gemalen peper op moet. En als laatste kun je dit met verse peterselie bestrooien.
Smakelijk eten! |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst