Skip to content

Ingezonden brief: Nederweert – N266

Redactie
1 juli 2019 | 20:00

Advertentie

Ingezonden brief Werkgroep Randweg Nee

Ja, veel inwoners van Nederweert zagen het huidige tracé voor de Randweg niet zitten en waren voor een beter alternatief. Hoewel velen dachten van ”het zal wel niet helpen” hebben we de handen in elkaar geslagen en zijn we aan de slag gegaan. Mede door ons gezamenlijk als groep te laten zien en horen werden onze bedenkingen mbt de Randweg steeds luider en werden we ook meer serieus genomen. Dankzij het doorzetten en het vele werk, van o.a. Randweg Nee, Alliantie en de Werkgroep Verontruste Burgers is er door de provinciale politiek in 2018 een nieuwe opdracht aan de projectgroep gegeven, samenvattend: Werk het huidige voorstel van de Randweg en het Nieuwe Alternatief op gelijkwaardige voet uit.

De projectgroep is hiermee aan de slag gegaan. Veel inwoners van onze gemeente zijn benaderd om deel te nemen aan diverse sessies. Prima!

De uitkomst van het onderzoek is aan alle partijen enkele maanden terug bekend gemaakt. Dit onderzoek wordt uiteraard meegenomen in de besluitvorming. In de themaraad van 11 juni zijn de uitkomsten van het onderzoek gepresenteerd.

Het Nieuwe Alternatief (oplossen van bestaande knelpunten) komt zeer goed uit de bus.

De MKBA (maatschappelijke kosten baten analyse) en het PCOL- advies zijn duidelijk. Kosten Randweg zijn ongeveer het dubbele van de kosten van het Nieuwe Alternatief, en levert minder op. Op het eind van de avond was het dan ook voor de meeste wel “klaar”.

En ja hoor: Bovenstaand was voor het College aanleiding om aan de Raad voor te stellen om het voorkeursalternatief (randweg) in te trekken en aan de Provinciale Staten te adviseren om het Nieuwe Alternatief (knelpunten) uit te gaan voeren.

In principe goed nieuws, en we zijn er ook heel blij mee , maar… We zijn er nog niet. De Nederweerter gemeenteraad moet het advies nog bepalen en hierna is de Provincie als laatste aan zet. Ja, het is een lange weg geweest. Regelmatig hebben we gezamenlijk zowel de Raadsvergaderingen als Provinciale vergaderingen bezocht. Naar nu lijkt: niet te vergeefs. Er komen nu nog twee belangrijke momenten:

  • Raad geeft 9 juli een advies aan de provincie.
  • Provincie neemt eind dit jaar een besluit.

We willen iedereen dan ook uitnodigen om beide vergaderingen te bezoeken.

Belangrijk dat we ons gezamenlijk op deze vergaderingen laten zien. U kunt dan getuige zijn welk besluit er genomen wordt. Het advies van de gemeente weegt bij de provincie zeer zwaar. Aan de politiek is het laatste woord! Wij hebben het volste vertrouwen in de afloop.

Randweg Nee

Advertentie

7 Reacties

  1. Wat een walgelijke zelf borstklopperij.
    Ik heb maar een vraag aan Randweg Nee, de gemeente en provincie:
    Hoeveel doden is het jullie waard?

    • Inderdaad borstklopperij, en deze actiegroep pretenteerd alsof zij de bewoners van Nederweert vertegenwoordigen, maar dat is niet zo! Deze actiegroep zat alleen voor hun eigen belangen, niet voor het algemeen belang van Nederweert, en het alternatief is gewoon een lapmiddel, want op de huidige N266 wordt het steeds drukker, en het is een kwestie van tijd dat daar het verkeer vast gaat lopen, op het huidige N266, want laatst stond het al van de stoplichten aan vijftien tot aan de rotonde Bossersstraat vast, en dan ga je het niet redden met nieuwe rotonde hier, en een tunneltje daar!
      Het enige alternatief was, de randweg om Nederweert, en met een lus het buitengebied in, en eindigend bij van Iersel ten Noorden van de Peelsteeg, maar dit allang een gepasseerd station helaas!

      • Dit is inderdaad een walgelijke bedoening.
        Een dergelijke weg midden door het dorp past niet, met vorig weekend nogmaals het trieste bewijs.

        Als nu bij de komende raadsvergaderingen weer met hun “nee” shirtjes op de proppen komen, kan iedereen precies zien wie de ontwikkeling van Nederweert blokkeert.

        Ik hoop overigens dat deze “kookwas-proof” zijn want als ze dit doorgedramd krijgen gaat er nog veel bloed aan kleven.

  2. De fijnstof blijft nog hetzelfde of wordt nog groter door de rotondes dus het probleem voor de toekomst wordt niet opgelost nee het wordt alleen maar erger!!!!

  3. Een nieuwe Randweg had er al jaren kunnen zijn.
    Maar dan wel de Randweg ver om Nederweert heen.
    Maar er zou ons iets anders de strot geduwd moeten worden.
    En om een dodelijk ongeval erbij te halen , en shirtjes waar bloed aan blijft kleven zegt al weer genoeg.
    Tja dan krijg je dit als oplossing.
    Ik zou zeggen wie de schoen past trek hem aan.

  4. In 2014 is het project Randweg wel/niet gestart. Aan beide alternatieven, waarvoor nu in 2019 gestemd gaat worden, kleven grote nadelen. Het nieuwe alternatief lost het knelpunt op de N266 totaal niet op! Er worden wat voorzieningen bedacht die de kern van het probleem niet raken. De voorgestelde randweg rondom Nederweert verplaatst het probleem van de ene kant naar de andere kant van Nederweert., zeker als Nederweert zich in de toekomst uitbreidt. We hebben begrip voor het protest van de bewoners aan die zijde van Nederweert. We verbazen ons over het gebrek aan visie door in de ingezonden brief het Nieuwe Alternatief toe te juichen! Er wordt gemeld dat de bestaande knelpunten worden opgelost. Een goede raad: lees de plannen eens aandachtig door!
    Opvallend is dat het kostenaspect meteen naar voren wordt geschoven.
    Goedkoop is duurkoop!
    Als beide partijen eens met elkaar zouden praten, komen we tot de conclusie dat het nooit te laat is om een goede oplossing uit te werken, nl. een randweg ver om het dorp heen.

    “Nederweert Anders” stelt als een van hun prioriteiten dat het de luchtkwaliteit en leefomgeving voor de bewoners wil verbeteren door de biodiversiteit te bevorderen. Het heeft veel meer resultaat als al het vrachtverkeer met zijn uitlaatgassen, fijnstof en lawaai uit de kern van Nederweert geweerd wordt. Door in het kanaalpark een zak met bloemenzaad leeg te strooien (vermengd met een hóóp onkruid) en de aanwonenden op te zadelen met bijna 2 m hoge “bloemenweelde” getuigt van behoorlijke kortzichtigheid.
    Het is NOOIT te laat om een verstandig besluit te nemen: een randweg ver om Nederweert heen. Dit is duurder, maar wel duurzamer. Dan hoeven we achteraf niet wéér de conclusie te trekken: doodzonde, weggegooid geld dat de burgers betaald hebben!

  5. Wat een zelfingenomen miezerig figuur. Het kostenaspect buiten beschouwing gelaten zijn er geen betere alternatieven dan een randweg om Nederweert heen. Dit geldt zeker voor de lange termijn. Helaas hebben de partijen die het huidig college vormen totaal geen visie en regeren zij op basis van het uitgangspunt, dat zij niets willen uitvoeren wat door voorgaande colleges in gang is gezet (het plan mbt pand Wijen even daar gelaten).

    Het ingezonden stuk lezend, heb ik inmiddels al drie keer moeten braken en stel vast dat de schrijver in zijn of haar eigen cocon leeft en van mening is het allemaal het beste te weten en eigen belang laat prevaleren boven dat van de gemeenschap.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Een wandeling door de binnenstad van Weert
18 september 2024 | 13:00
De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42

Advertentie