Skip to content

Trouwvirus


Redactie
14 juli 2019 | 22:14

Advertentie

Met behulp van romantische films, sprookjes en verhalen van bruidsparen wordt het er al vroeg ingepeperd; je trouwerij is de mooiste dag van je leven. En als die dag dan eenmaal aanbreekt, grijpt het trouwvirus razendsnel om zich heen. Iedere aanwezige dame kijkt dan namelijk naar haar wederhelft met een priemende blik die zegt: ‘Dit. Wil. Ik. Ook.’

Gedurende de trouwdag zijn alle ogen gericht op de het huwelijkspaar. Vooral tijdens het officiële ja-moment, de openingsdans en het aansnijden van de taart kijkt iedereen halsreikend naar het trouwkoppel. Ondertussen worden meerdere handen van vriendjes fijn geknepen door hun lieftallige vriendinnetjes. Deze dames drijven namelijk op een serene roze wolk die is ingegeven door het afrodisiacum dat zich bij het altaar afspeelt. Ze wisselen zachte kreetjes af met prevelende teksten zoals ‘ja precies die jurk’, ‘oh de hond brengt de ringen’ en met ogen zo groot als een wieldop van de gemiddelde jeep ‘prachtig, echt prachtig’.

Manlief krijgt ondertussen meerdere lichte beroertes te verwerken. Bij het horen van de teksten van vriendin slaat hij metterdaad aan het rekenen. Binnen drie minuten concludeert hij dat die nieuwe auto, biljarttafel of voetbalschoenen doorgestreept kan worden. De gemiddelde trouwerij kost namelijk net zo veel als een all-inclusive vakantie op de maan. Bedrijven die voorzien in bruiloften weten daarom: ‘Trouwen is de mooiste dag in een leven, en daarom de duurste.’

Bezuinigen op een trouwerij is vaak geen optie. Zodoende bestaat er ondertussen een volledig autonome economie die voor veel huishoudens het inkomen vergaart. Allemaal zijn zij schatplichtig aan die vrouwen die licht kwijlend een trouwerij bijwonen. Glimlachend zien zij hoe het trouwvirus zijn werk doet bij die dames, en een zwetend vriendje ernaast die niks van diezelfde bruiloft meekrijgt omdat hij alleen oog heeft voor de calculator op zijn telefoon.

Advertentie

1 Reactie

  1. En dan hebben we het nog niet eens over het scheidingsvirus gehad. En dat kost meestal nog meer…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie