Skip to content

Opnieuw inrichten en verlagen snelheid Leveroysedijk

Redactie
20 augustus 2019 | 13:21

Advertentie

De herinrichting van de Leveroysedijk is een stap dichterbij. Een eerste ontwerp is besproken met de aanwonenden. Op woensdag 28 augustus is er een tweede bijeenkomst voor belanghebbenden en belangstellenden. De inloop is vanaf 19.15 uur en om 19.30 uur begint de avond bij Ons Boerenerf aan de Banendijk 5 in Nederweert-Eind. Iedereen is van harte welkom.

Leveroysedijk
De Leveroysedijk ligt in het buitengebied en verbindt Leveroy en Nederweert-Eind. De weg wordt onder meer gebruikt door schoolgaande jeugd en recreatieve fietsers, autoverkeer en landbouwverkeer. Het is geen hele drukke weg. Maar de verschillende verkeersdeelnemers maken het een uitdaging om de weg goed en veilig in te richten.

Asfaltreparaties
Het afgelopen jaar is één helft van de bomen langs de Leveroysedijk gekapt. De wortels drukten het asfalt op. Dat zorgde voor onveilige situaties. Net als verkeer roept het rooien van bomen reacties op. De andere helft van de bomen staat er nog. Op de plekken waar de wortels het asfalt opdrukken, voeren we deze week asfaltreparaties uit.

60 km per uur
Op basis van enkele uitgangspunten is een ontwerp gemaakt om de weg opnieuw in te richten. Dit ontwerp gaat uit van een lagere maximumsnelheid. Nu mag er nog 80 km per uur worden gereden op de Leveroysedijk. Dat wordt in de toekomst 60 km per uur. Het verlagen van de snelheid draagt bij aan de verkeersveiligheid. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan de herinrichting van het groen langs de weg. De aanplanting past binnen het landschap en draagt bij aan de veiligheid van de weg.

Ontwerp en informatieavond
Het voorontwerp is eerst besproken tijdens een informatieavond met aanwonenden om te kijken of ze niets vergeten zijn. “Het was een goede een informatieve avond”, aldus wethouder Koolen (o.a. Verkeer). “We hebben niet alleen punten opgehaald die we voor de weg kunnen gebruiken, maar ook gesproken over andere zaken die de bewoners bezighoudt. Op woensdag 28 augustus houden we een tweede informatieavond. Deze is bedoeld voor alle belangstellenden en belanghebbenden. Dan presenteren we het voorlopig ontwerp. Dat doen we opnieuw om te kijken of we niets vergeten zijn.”

Herinrichting en aanplant
Na deze avond maken we het ontwerp definitief en vindt de uitvoering van de werkzaamheden plaats. Afhankelijk van de weersomstandigheden proberen we de herinrichting dit jaar nog af te ronden. Ook het planten van nieuwe struiken en bomen willen we dit jaar nog uitvoeren, maar ook hierbij zijn we afhankelijk van het weer”, aldus de wethouder.

Keukentafelgesprekken
Onlangs kreeg de Booldersdijk een nieuwe toplaag. Voor dat werk hoefden ze de weg niet af te sluiten. In het najaar leggen ze er verkeersremmende maatregelen zoals verhoogde kruisingen aan. Daarvoor sluiten ze de Booldersdijk wel tijdelijk af. Voordat ze daarmee starten, houden ze een informatieavond voor de aanwonenden. En kort voordat daar de werkzaamheden starten, vinden keukentafelgesprekken plaats. Deze zijn bedoeld om de overlast van omleidingen en afsluitingen zoveel mogelijk te beperken. Afhankelijk van de uitkomsten van het mobiliteitsplan bestaat de mogelijkheid dat op de Booldersdijk op een later tijdstip nog aanvullende verkeersmaatregelen worden genomen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie