Skip to content

Europese Motorcross titel voor team van Johan Bollen

Redactie
8 september 2019 | 21:49

Advertentie

Geboren Nederweertenaar Johan Bollen wist vandaag in Turkije een groot succes in de Motorcross te boeken.

Johan Bollen
Johan die zelf tussen 1996 en 2004 bij de snelste regionale motorcrossers behoorde richte zich na zijn actieve topsport carrière op de technische aspecten van de sport. Als resultaat van deze passie runt hij sinds enkele jaren een motorcross team ter promotie van het brandstof merk Ecomaxx. Na diverse nationale successen besloot het team dit jaar voor de Europese titel in de Tweetakt klasse te gaan. Hiervoor werden coureurs Youri van’t Ende en Mike Kras aangetrokken en verzorgde Johan samen met o.a. Jan Minten ervoor dat de rijders elke wedstrijd met het beste materiaal aan de start kwamen.

Terwijl Youri van’t Ende halverwege het seizoen uitviel met een gebroken been zette Mike Kras de titelstrijd voort. Hij ging de wedstrijd in Turkije dit weekend in op een gedeelde eerste plaats in de tussenstand. Dat beloofde een super spannende eindstrijd te worden in deze laatste race van het seizoen. Zo ook voor Johan en zijn vrouw Linda die hem door dik en dun heeft bijgestaan dit seizoen.

Op zaterdag kwam Mike iets minder goed uit de verf dan zijn Britste concurrent Brad Anderson, maar in de beslissende manche vandaag kon Mike zijn machine als eerste over de eindstreep springen en pakte hij daarmee de titel. Een geweldig resultaat voor heel het team en een kroon op het werk van Johan.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie