Skip to content

Vensters op het verleden | Nederweerter bedrijf produceert bijzonder kunstwerk

19 september 2019 | 10:00

 

Smolenaers Constructie & Plaatwerk BV uit Nederweert heeft een bijzonder kunstwerk geproduceerd. Dit kunstwerk is te zien in Ede. Het ontwerp is ontstaan om 75 jaar Market Garden (WOII) te herdenken en is ontworpen door Karin Colen.

In Ede is gisteren, woensdag 18 september, de opening van het beeld gevierd met veel belangstellende en zelfs oud-gediende. Komende zaterdag 21 september is de herdenking met 40.000 bezoekers, waaronder Prins Charles. All made by Smolenaers Constructie & Plaatwerk BV uit Nederweert.

Medio maart kregen we bij Smolenaers de opdracht van Karin Colen om het kunstwerk “Vensters op het verleden” te gaan produceren. Na goed overleg met alle betrokkende zijn we van start gegaan. Het kunstwerk is geheel samengesteld uit een solide betonnen fundering. Daar boven op zijn 5 grote platen gemonteerd met een afmeting van 6×2 meter. Deze zijn gelaserd uit Corten A platen van 15 mm dik. De tekstplaten, die het bijzondere oorlogsverhaal vertellen,  zijn gesneden uit 3 mm Corten A.

Door de intensieve samenwerking met de kunstenares verliep de voorbereiding soepel waardoor we in mei gestart zijn met de productie. De plaatsing van dit kunstwerk, augustus, verliep ook goed in samenwerking met Van de Boom Transport.

Trots op onze helden danken wij gemeente Ede maar vooral Karin Colen voor deze bijzondere opdracht met een herinnering die nooit iemand zal vergeten,” aldus het Nederweerter bedrijf.

Advertentie

1 Reactie

  1. Een ontzettend mooi kunstwerk door een vakbedrijf uit Nederweert gemaakt. Natuurlijk ook credits voor de ontwerpster Karin Colen, want dit geeft de luchtlanding, zo goed weer. Schitterend. Weet nu al, zodra ik eens in Ede kom, wat ik ga bezoeken.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie