Skip to content

D66 Nederweert wil investeren in fietsen

Redactie
25 september 2019 | 13:00

Advertentie

D66 Nederweert heeft een actieplan voor de fiets gepresenteerd. Dit actieplan is door de fractie aangeboden aan burgemeester Birgit op de Laak en bevat een aantal wensen die de partij heeft over fietsen. Het belangrijkste thema is veilig fietsen naar school met een pleidooi voor o.a. eenrichtingsverkeer en een maximumsnelheid van 15 km/u bij basisscholen. Andere zaken waar D66 Nederweert voor pleit zijn snelfietspaden, fietsstroken en voorrang voor fietsers. Bij stoplichten waar autoverkeer en fietsverkeer kruisen moeten volgens de partij flitspalen komen om door rood rijden te ontmoedigen.

Er wordt ook aandacht gevraagd voor recreatieve fietsroutes. Naar Buitencentrum De Pelen moet een vrijliggend fietspad komen. Langs recreatieve fietsroutes moeten meer picknickbankjes, prullenbakken en watertappunten komen. In juni is een motie voor watertappunten van D66 Nederweert al unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Fractievoorzitter Martin van Montfort: “We vinden het jammer dat er de laatste jaren zo weinig is geïnvesteerd in goede fietsinfrastructuur. Veel fietsstroken zijn zelfs verdwenen. Als we het belangrijk vinden dat inwoners gebruik maken van de fiets, moeten we volmondig kiezen voor de fiets. Dat betekent ook investeren in fietsvoorzieningen!” 

Mobiliteitsplan
In december neemt de gemeenteraad een besluit over het mobiliteitsplan. In dit plan wordt uitgewerkt wat de gemeente Nederweert de komende jaren op verkeersgebied wil gaan doen en waar prioriteiten liggen. D66 Nederweert neemt nu dus een voorschot op dit plan. Fractievoorzitter Martin van Montfort: “Er wordt door de gemeente hard gewerkt aan het opstellen van het mobiliteitsplan. Door het aanbieden van dit fietsplan willen we op een constructieve manier aangeven wat wij graag terug zien komen in het mobiliteitsplan. We hopen dat het college onze ideeën verwerkt in hun voorstel aan de gemeenteraad.”

Aandacht voor de fiets
De partij heeft al vaker aandacht gevraagd voor de fiets. Zo heeft de partij vorig jaar schriftelijke vragen gesteld over gevaarlijke verkeerssituaties bij scholen en het verdwijnen van de fietsstroken op de Ospelseweg. Een veilige fietsverbinding naar Weert heeft de partij eerder al uitgeroepen tot speerpunt.

Advertentie

10 Reacties

  1. Weer zo een “kijk ons eens” verheerlijking.
    Waarom niet wachten op de visie en dan aanvulling of aanpassing voorstellen?
    Hebben geen vertrouwen is in ons college en onze wethouder die hier over dit dossier gaat?

  2. Dat ze dit doen zegt inderdaad wat over wat ze denken in die wethouder of volledig burgemeester en wethouders. Misschien komt er geen goed plan waardoor ze dit doen? Of is het alleen maar wat roepen over iets wat toch al erin zou zitten?
    Ik snap het. Ik wacht tenslotte al weken op een bericht terug dus kan me er wat bij bedenken. Net als met dat halvering van de veestapel. Gaan ze daar ook een voorstel van doen?

  3. Beste mensen van D66 , waar waren jullie een paar maanden geleden toen er een voorstel is gedaan om ( eindelijk ) een fietspad naast de boolderdijk naar Someren aan te leggen??
    Toen deden jullie inclusief de D66 wethouder niet mee !

  4. En waar waren jullie toen er gevraagd werd om een veilige fietsverbinding naar recreatiepark de grote Peel?
    Toen moest er volgens jullie wethouder gewacht worden op de mobiliteitsvisie,
    Nu ineens met plannen komen terwijl jullie al lang plannen had kunnen/moeten uitvoeren.
    De burgers blijven maar wachten.

  5. Puur populistisch bah bah. Ga eens over tot actie in plaats van alles in het mobiliteitsplan te moffelen. Onze burgers hebben nu daadkracht en uitvoering nodig voor een veilig verkeer. Die lantaarns en snelheidsverlaging in het buitengebied had al lang gerealiseerd kunnen worden evenals de flitspalen.

    Foto’s en berichten zijn leuk, maar actie is wat echt gewaardeerd wordt!

  6. Tjonge tjonge, weer oeverloos geleuter van D66, ze hebben dit al meer dan een jaar in de portefeuille van hun wethouder. En die praat al een jaar over het gaat LANDEN in een mobiliteitsvisie. maar in praten is deze partij goed uitvoeren of beslissingen nemen daar hebben ze nog nooit van gehoord.

    • Dat alleen maar Praten klopt want bij de voetbalclub deed hij ook niet veel meer…zelf als Het om lijnen trekken ging was het maar wat praten.

  7. Wat een slap geleuter weer. Net als over de randweg. Eigenlijk voor zijn maar eigenlijk ook niet. maak toch eens een duidelijke keuze! Als ze hadden ingestemd hadden we meteen het fietsverkeer fatsoenlijk aan kunnen pakken. Inderdaad. populistische verhalen en de wethouder vervalt alleen maar in visies. Besluiten doet hij niet of hij verstopt zich achter anderen. Dit is mosterd na de maaltijd voor heel Nederweert.

  8. dit is een toonbeeld van je collega’s in de coalitie bedonderen. een voorstel maken samen met je eigen wethouder die zorgt dat er zaken uit zijn mobiliteitsvisie in komen, en dit onder de aandacht brengen en bij de presentatie van de mobiliteitsvisie aangeven dat je het toch goed onder de aandacht hebt gebracht en de wethouder bedanken voor het goed luisteren,. ik hoop niet dat de overige coalitiepartijen dit pikken. wat een poppenkast.

  9. Fietspad langs de booldersdijk zou heel wenselijk zijn.
    En fiets stroken op de Loverstraat , en 30 km. Snelheid ,
    deze weg is echt een racebaan ,er is veel fiets verkeer
    op deze doorgaande weg.
    Bij de oversteek plaats Lindestraat / Geenenstraat richting
    Brugstraat , deze is eveneens voor de fietsers / kinderen gevaarlijk.
    Veel jeugd die hier fietsen naar Weert school en terug.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie