Contact ‘in vredestijd‘ tussen burger en politie is een belangrijk medicijn voor een veilige samenleving. Helaas zijn er burgers die onbedoeld vergeten worden. Als de politie wél een keer aan hun deur staat, zijn ze soms dagen van slag. Je zou als agent van burgers zelf willen horen wanneer en hoe de politie het beste met ze om kan gaan.
Vul jij de ‘bijsluiter’ in?
Daarom ontwikkelden agent Joost-Jelmer en social designer Lucy de ‘Bij-sluiter’. Vul jij hem zelf ook in? Of samen met iemand die niet vergeten mag worden? Dan kan de wijkagent echt van betekenis zijn.
Vul hier de Bij-sluiter in
‘De vergeten mens‘, voor deze mens wil Joost Jelmer als wijkagent zorgen. Want de wijkagent is toch voor iedereen in de wijk? De wij-agent. Toch voelt dat niet altijd zo. Het wij(k) gevoel ontbreekt omdat sommige mensen in de wijk vergeten worden. Mensen die niet perse onder de doelgroep van de politie vallen, maar waar de wijkagent in zijn dagelijks werk wel mee te maken heeft.
Wijkagent als eerste ter plaatse
De wijkagent is vaak als eerste ter plaatse bij een melding, zij moeten het probleem dat zich op dat moment voor doet naar de “juiste plek” brengen. Maar door deze mensen te willen helpen, help je ze niet.. Vaak zijn zij dagen van slag wanneer de politie aan de deur staat.
De vergeten mens
- Wie is deze vergeten mens?
- Hoe zien zij eruit en waar kunnen wij ze vinden?
- Worden zij ook echt vergeten?
- Voelen zij zich ook vergeten?
- Hoe kunnen wij voor deze mensen zorgen?
Op 16 september kwamen partners voor dit project samen in De Gunnerij in Nederweert. Samen met social designer Lucy van Dorst werken ze aan het ontwerpen van ‘De Bij-sluiter’. Dit doen ze samen met partners uit het sociale domein. De symbolische bijsluiter moet richting geven aan de mogelijke oplossing om de ‘Vergeten mens’ bij te sluiten.
Er zijn nog geen reacties geplaatst