Skip to content

Groep 3/4 BS Budschop is de sportiefste klas van Nederweert (Foto’s)

Redactie
24 oktober 2019 | 16:00

Advertentie

Tijdens de Nationale Sportweek organiseerde Sport Nederweert samen met verschillende partners allerlei sport- en beweegactiviteiten. Jong en oud deed mee. Groep 3/4 van basisschool Budschop werd donderdagmorgen uitgeroepen tot sportiefste klas van Nederweert.

Tijdens de Nationale Sportweek kreeg elke basisschool in Nederweert een beweegkalender van Ben Bizzie. Een kalender vol sportieve en gezonde opdrachten, zoals het maken van een beweegparcours en het organiseren van een gezonde lunch. “Zo maakten ze kans om de sportiefste klas van Nederweert te worden. Veel scholen deden mee. Maar de absolute winnaar is groep 3/4 van basisschool Budschop”, zo vertelt beweegcoach Merle enthousiast. Zij kregen afgelopen donderdag wel heel bijzonder bezoek. Met de trofee onder zijn arm, liep Ben Bizzie het schoolplein van basisschool Budschop op. “Wat zijn ze daar goed Bizzie! Ze hebben de titel van sportiefste klas meer dan verdient”, aldus Ben. Natuurlijk liet hij het niet aan zich voorbij gaan om mee te doen met de pauzesport. “Het was een leuke sportieve ochtend!

De Nationale Sportweek brengt iedereen in beweging
De Nationale Sportweek was het moment om extra in beweging te komen. Op vrijdag 20 september werd daarvoor in heel Nederweert het startschot gegeven. Op basisschool de Bongerd was niet alleen Ben Bizzie, maar ook de wethouder en de burgemeester van de partij. Samen met de kinderen hebben ze de sportweek afgetrapt met een warming-up. “Na de kinderen, waren de deelnemers van het muziek- en dansuurtje van het Land van Horne aan de beurt. Ook zij deden enthousiast mee met de warming-up”, zo vertelt beweegcoach Marloes.

De Ben Bizzie Speurtochten, een echte hit
Beweegcoach Jordi: “Ook hebben we scholen een handje geholpen door een toolkit te creëren. Een toolkit vol spellen, leskaarten en meer. Daar zijn de scholen zelf mee aan de slag gegaan.” Ook verenigingen zorgden voor extra beweging. Ze organiseerde open trainingen waar iedereen gratis aan mee kon doen. Maar een echte hit waren de Ben Bizzie Speurtochten. Veel kinderen hielpen Ben Bizzie mee om zijn letters terug te vinden in Leveroy, Ospel en Nederweert. “Kortom, een fantastische week vol beweging. Het was een groot succes en dat mede dankzij onze partners natuurlijk. Samen proberen we van elke week een sportweek te maken”, aldus Manon. “Doe jij met ons mee?”

Meer weten over de Sportweek en Sport Nederweert? Neem een kijkje op www.sportnederweert.nl en bekijk de Facebookpagina.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie