Skip to content

Nederweert gaat Weerterlandprijs structureel ondersteunen

Redactie
25 oktober 2019 | 11:52

Advertentie

In 2018 won Herpertz Kraanverhuur, Transport & Berging uit Nederweert de Weerterlandprijs. In 2016 en 2018 behoorden de Nederweerter ondernemingen Promic en Ons Boerenerf tot de genomineerden. Deze bedrijven waren zeer positief over de deelname aan de Weerterlandprijs.

Bedrijven krijgen een podium om zich te presenteren en profileren. “Dit draagt bij aan het stimuleren van onderlinge samenwerking tussen ondernemer”, aldus wethouder Koolen (o.a. economie en bedrijvigheid). “Het zorgt daarnaast ook voor meer bekendheid van bedrijven bij potentiele werknemers. Hiermee stimuleren we dus zijdelings ook de arbeidsmarkt“.

Waardevolle beoordeling
De beoordeling van het bedrijf door een professionele, vakkundige en vooral onafhankelijk jury ervaren deelnemende bedrijven als zeer waardevol. “Het levert ondernemers bruikbare informatie op over de manier van bedrijfsvoering”, aldus bedrijfscontactfunctionaris Bram Thijssen. Ze krijgen een beeld waar de sterke punten liggen, maar vooral waar de verbeterpunten liggen.

Economische profilering
De Weerterlandprijs draagt dus bij aan het stimuleren van ondernemersklimaat in de regio Weerterland. Daarom wil het college van B&W van de gemeente Nederweert vanaf 2020 structureel participeren in de organisatie van de Weerterlandprijs. Met de deelname aan de Weerterlandprijs is jaarlijks een bedrag gemoeid van € 2500. Dit bedrag wordt gedekt uit een nieuw budget dat is opgenomen in de begroting voor de economische profilering van Nederweert.

Opvallend
Het is opvallend dat het college van B&W nu wel de Weerterlandprijs weer wil ondersteunen. Eerder hebben VVD en CDA meerdere malen aandacht gevraagd om de prijs te blijven ondersteunen. “We hebben sinds vorig jaar samen met het CDA vaak aandacht gevraagd voor het belang van de Weerterlandprijs. Als Nederweert zijn we trots op onze ondernemers en onze ondernemersgezinnen; de Weerterlandprijs biedt een podium om deze ondernemers in de schijnwerpers te zetten en tijdens de evenementen van de Weerterlandprijs kunnen waardevolle contacten en kennis worden opgedaan. Jammer dat onze twee eerdere pogingen om de Weerterlandprijs financieel te blijven ondersteunen, voor de zomer en vorig jaar, niet door het college of coalitie werden gesteund, maar goed dat het college nu opeens toch tot het inzicht komt dat dit belangrijk is”, aldus Jorik Franssen van de VVD.

Martin van Montfort (D66) geeft desgevraagd aan dat ze niet tegen een voortzetting van de ondersteuning van de Weerterlandprijs waren, maar dat hij vooral de evaluatie wilde afwachten. In de discussie zei hij geen geld voor bier en bitterballen beschikbaar te willen stellen, maar hij kent wel degelijk het belang van de Weerterlandprijs. “Ik vind het een mooie manier van profilering van bedrijven uit de regio“.

Rolf Verheijen (CDA) is verbaasd dat het voorstel nu vanuit het college komt nadat het een paar keer is afgewezen. “Ik ben blij dat het college nu toch de Weerterlandprijs wil ondersteunen, uiteindelijk gaat het om het belang van Nederweert en dat we als raad de goede dingen doen voor de gemeente Nederweert en haar prachtige bedrijven”.

Advertentie

2 Reacties

  1. Iedere keer dat er werd gesproken over de Weerterlandprijs heb ik de beraadslagingen mogen volgen. Tot twee keer toe werden we als Ondernemers afgeserveerd. Een feestje voor ondernemers waar bier en bitterballen worden genuttigd, zo liet D’66 weten.
    Iets wat je als mkb ondernemer niet hoopt te horen van de politiek.
    Mijn vertrouwen in de coalitie was al middelmatig, en is nu tot een nulpunt gedaald!
    Dat men dit op deze manier pronkt met andermans veren, om schoon schip te maken bevestigd dit.

  2. deze coalitie heeft niks met ondernemers. als je kijkt in de begroting staat er we denken mee met onze ondernemers we willen een interessante vestiging gemeente zijn..
    en daarom zoeken we samenwerking met omliggende gemeentes om onze bedrijven te vestigen.
    of te wel we willen niet meedenken met ondernemers want dan moeten we besluiten nemen en keuzes maken. en dat wil deze coalitie niet. daarom zien we ook met de ondernemersprijs zo’n zwalkend D66


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie