Skip to content

Verhalenbundel ‘Stamtäöfelkes’ van Frits Weerts

Redactie
12 november 2019 | 17:41

Advertentie

Wegens doorslaand succes van de verhalenbundel ‘Stamtäöfelkes’, presenteerde Frits Weerts afgelopen zaterdag 09 november een gloednieuwe bundel dialect verhalen genaamd ‘Mieër Stamtäöfelkes’. Cultuurwethouder Geert Gabriëls mocht het eerste boek officieel in ontvangst nemen in de goed gevulde Weerter Stadsbrouwerij.

Wieërter verhalen
Frits Weerts (1939) doet zijn inspiratie op aan de stamtafels van de Weerter etablissementen, voorzien van een goed glas bier, potlood en notitieboekje begeeft hij zich
maar wat graag aan nieuwe aantekeningen en vertelsels. Deze gloednieuwe verhalenbundel met 60 sterke, op waarheid gebaseerde, ‘Wieërter verhalen‘ is voorzien van foto’s en illustraties, en maakt een prachtig cadeau voor de aankomende feestdagen, om voor te lezen of te bewaren voor kinderen en kleinkinderen. Weerts geeft met deze bundel maar wat graag de verhalen door die vroeger in Weert de ronde deden, over mensen die in Weert werkten, leefden en ‘kloeëdje’. Van ‘Piêpekrolle‘ tot aan ‘Snuîk‘ en van de ‘Mêrrentj‘ tot aan ‘Luuëke‘, er is niets dat Weerts onbesproken laat.

De Stamtafel
De stamtafel‘ was ooit in vrijwel elke kroeg een heilige plek. Een plek waar je niet zomaar ging zitten, want hier vond je de vaste stamgasten, van elke pluimage. Van ‘gewone‘ werklui tot aan deftige heren, allemaal kwamen ze bij elkaar in het café en aan hun eigen stamtafel, dit alles op basis van kameraadschap en gewoonte. Zo genoot men van een glas bier en werd er o.a. kaart gespeeld. De verhalen in dit boekwerk zijn een vermenging van ‘sterke verhalen uit de kroeg‘ en herinneringen. De humorvolle en vlotte schrijfwijze van Weerts zorgen voor nostalgie en een glimlach van oor tot oor bij iedere lezer.

Signeer momenten
Voor degenen die de boekpresentatie niet bij konden wonen, om welke reden dan ook, Frits Weerts heeft een aantal signeer momenten ingepland staan bij boekhandel Bruna, Markt 11-13 te Weert. Te weten op zaterdag 23 november 2019 en op zondag 01 december 2019 van 14:00 tot 16:30 uur. Het boek is dan te verkrijgen voor jezelf of als cadeau, voorzien van een persoonlijke noot van de auteur.

Foto’s: Theo van de Winkel

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie