Skip to content

Wijkschouw in Ospeldijk: veiligheid en leefbaarheid

4 december 2019 | 14:00

Wijkschouw in OspeldijkMedio november was er een wijkschouw in Ospeldijk, gemeente Nederweert. Vertegenwoordigers van de dorpsraad, gemeente, wijkagent Bram Kurvers en een aantal inwoners maakten een rondgang door de kern. Ook vrijwilligers van Veiligheid in en om de wijk en Veilig Verkeer Nederweert sloten aan. Samen is gekeken naar zaken die te maken hebben met veiligheid en leefbaarheid.

Doel
Het doel van een wijkschouw was om op een praktische manier in beeld te brengen welke specifieke problemen er spelen in de openbare ruimte en om samen te bekijken welke problemen er concreet kunnen oplossen of aanpakken. De dorpsraad stelde de route vast met de situaties die ze wilde laten zien.

Snelheid op Meijelsedijk
Tijdens de wijkschouw in Ospeldijk kwam een aantal punten naar voren die al eerder door de dorpsraad zijn benoemd. Bijvoorbeeld de snelheid op de doorgaande weg. De dorpsraad vindt dat het uitvoeren van snelheidsremmende maatregelen sneller kan. “Het is een boodschap die we zeker doorgeven. Op dit moment werken we aan een mobiliteitsplan. Daar wordt dit onderwerp ook in meegenomen”, aldus leefbaarheidsregisseur Harold van der Haar.

Waardering
Wijkagent Bram Kurvers deelde enkele ‘witte voetjes’ uit in Ospeldijk, op locaties waar men meer rekening mag houden met inbrekers of andere ‘ongenode gasten’. De bewoners konden de tips en adviezen van de wijkagent waarderen.

Foto: Gemeente Nederweert

Advertentie

1 Reactie

  1. Geachte inbrekers en ongenode gasten, ik hou ook rekening met u, met een niet nader te noemen kwaliteitsproduct van een Amerikaans bedrijf. Daarna kunt u heel misschien nog een wit voetje halen bij de D66 rechter. Of beklag doen bij de politie dat u gehinderd wordt in uw beroepsuitoefening


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie