Skip to content

Voorlopige hechtenis verdachten drugslab Weert verlengd

Redactie
4 december 2019 | 16:50

Advertentie

Drugslab Weert

De rechter-commissaris heeft bevolen de voorlopige hechtenis van drie verdachten te verlengen met 14 dagen. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De mannen werden vorige week aangehouden na een explosie in een drugslab in Weert. De loods aan de Heihuisweg waar de explosie plaatsvond, bleek na onderzoek een productielocatie van amfetamine. In totaal zijn er drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Twee mannen van 49 en 52 jaar uit Groesbeek en een 40-jarige man uit Nijmegen.

Ziekenhuis
Twee verdachten, waarvan één zwaargewond, werden de Spoedeisende Hulp van het Radboudumc-ziekenhuis in Nijmegen binnen gebracht. Een derde persoon ging er daarna vandoor. Ze waren met een busje, dat bij één van de toegangsdeuren naar de Spoedeisende Hulp werd geparkeerd. Gelet op de aard van de verwondingen, die mogelijk te maken konden hebben met de productie van drugs, stelde het ziekenhuispersoneel de politie in kennis. Deze was snel ter plaatse en zag voor de toegang naar de Spoedeisende Hulp het busje staan. Daarin bevonden zich spullen die maken konden hebben met de productie van synthetische drugs. Daarop is de brandweer in kennis gesteld en is uit voorzorg die toegang naar de Spoedeisende Hulp kort dicht gegaan. De persoon die ervandoor ging, kon korte tijd later in de omgeving van het ziekenhuis aangehouden worden.

Volledige beperkingen
Alle verdachten worden in volledige beperkingen gehouden. Daarom wordt er door het OM geen andere informatie verstrekt, zo meldt een woordvoerder.

Lees ook

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
”Een uniek mens is van ons heengegaan”
1 oktober 2024 | 9:13
Rommelmarkt buurthuis Fatima in Weert
Iedereen is welkom
1 oktober 2024 | 8:00
Activiteitenprogramma oktober De Pelen
Voor jong en oud van alles te beleven!
30 september 2024 | 20:00

Advertentie