Skip to content

Oud en zielig

Redactie
7 december 2019 | 20:00

Advertentie

De geldslurpende decembermaand telt ondertussen al zeven dagen. Decadente cadeaus, obesitasveroorzakende diners en verplichte gesprekken met je aangeschoten oom dienen zich aan. De clichés worden hartelijk omarmd onder het mom van samenzijn. Toch blijken veel leden van één grijze groep te verpieteren tijdens deze warme maand: de bompa’s.

Het klassieke beeld van een gerimpeld gezicht dat boven de geraniums tegen de ruit aan is geplakt, is bekend. Met chronische frons kijken zij lijdzaam toe hoe de wereld hen langzaam vergeet. Kinderen zijn druk met rekeningen, een nieuwe auto of geagendeerde vrijpartijen. Kleinkinderen komen alleen langs als er wat te halen valt. Een bezoekje uit vrije wil weegt niet op tegen het cadeau-abonnement dat oma heet. En daarom slijten de dagen als dikke poep door een dunne trechter. Terwijl het logo van Omroep Max ondertussen ingebrand is in het scherm, worden er dagelijks op gezette tijden piepers gejast en sla gewassen. Twee aardappelen, een stronk broccoli en een slavink maken vaak de eenpersoonsmaaltijd die vervolgens zwijgend wordt opgegeten. De klok telt ondertussen tikkend af totdat het om zeven uur bedtijd is. De dagen zijn lang, saai en bloedeloos. De weinig resterende bekenden die er nog zijn vallen in rap tempo om waardoor Magere Hein langzaam van ongenode gast in een welkome gesprekspartner verandert.

Sommigen senioren vertikken het echter om genoegen te nemen met een onvruchtbaar leven en mobiliseren zich in kaartclubjes en op de linkerbaan waar ze tergend zeventig blijven rijden. Hun eeuwenoude leeftijd weerhoudt hen er niet van om dagelijks dertig tassen koffie naar binnen te gieten bij Annie, Thieu, Frits, Hermien en Pierre. Netjes. Lekker bezig. Ondanks stervende lotgenoten en vergeten familieleden verzetten zij zich tegen de opslokkende leegte. Ze fietsen dan misschien gruwelijk langzaam en vrij schlemielig, maar zijn in ieder geval niet oud en zielig.

Advertentie

30 Reacties

  1. Literaire lolligheid is best moeilijk.
    Vooral als je dat elke per se bij elke bijdrage wil doen.
    En de formule om alles wat je schrijft (vaak negatief voor een bepaalde groep mensen) naar een laatste zin te laten omdraaien, is niet origineel.
    Kom op!

    • Liever hier vallen en opstaan dan op een landelijk medium.

  2. Tja wat moet je hier nou vinden. Wacht tot hij wat ouder en wijzer is.

    • Ja, het is een vooroordeel maar als ik naar de foto van de schrijver kijk vrees ik dat bij deze man de wijsheid niet met de jaren zal komen.

    • Zeer laag niveau dit, iemand op uiterlijk volledig afkraken vanachter je pc. Schaam je.

  3. Ik vind het ongelooflijk dat iemand die zo slecht en met weinig gevoel voor humor schrijft, hier elke week ruimte krijgt om wat te plaatsen. Begrijp niet wat het toevoegt. En ik weet nu al dat mijn reactie hier ook niet geplaatst gaat worden, dat is ook altijd zo slap. Je mag niet negatief zijn over Nederweert24.

    • Doh!

    • Helemaal mee eens Marga maar blijkbaar denkt de redactie daar anders over.
      Het zou hem sieren zijn excuses te maken maar waarschijnlijk heeft hij daar niet de ballen voor of nog erger, hij ziet het probleem niet.

    • John en Marga, Ben het helemaal eens met jullie. Eerder ook al eens aangegeven maar de redactie vindt dat dit een column betreft en dan moet dit schijnbaar kunnen…

    • Excuses maken is natuurlijk een tikje bezopen. De jongeman maakt een column die niet bij iedereen in de smaak valt, maar niemand is verplicht de column te lezen.

      Ik vind persoonlijk de superheldenfilms van de laatste jaren een tikje oppervlakkig en niet interessant. Maar in plaats van excuses eisen van de producenten die de films maken, kies ik ervoor om de films simpelweg niet te kijken.

    • Het verschil tussen superheldenfilms en dit artikel is dat dit artikel denigrerend is voor ouderen en superheldenfilms niet. Je vergelijking is dus onzinnig.

    • Zo is dat John. Goed omschreven.Is een onzinnige vergelijking. Daarbij is het niet de eerste keer dat ouderen in deze columns zo kleinerend neergezet worden.

    • Superheldenfilms zijn denigrerend voor iedereen, want niemand kan vliegen of laserstralen uit zijn/haar ogen schieten.

      Je leest iets op het grote boze internet wat je niet aanstaat. Als je voor iets anders kiest dan negeren of op de terug knop duwen heb je geen (online) leven meer.

    • Oh maar ik bedoel niet zozeer deze columns, maar allemaal. Of het kwetsend is boeit me niet zo, dat mag gerust. Er zit nooit een structuur in, of een uitsmijter/conclusie. En aan humor ontbreekt het ook.

    • Daar is een rede voor. Men zet iets online wat de tongen los moet maken [wat dat betreft een dikke pluim voor de schrijver]. Elke boodschap die bezoekers hier achterlaten zorgt voor dataverkeer en reclame blootstelling. Dat vinden de advertentieboeren heel erg leuk, en dus betalen ze meer.

      Wil je dat de schrijver zijn schrijfstijl aanpast? Er simpelweg op geen enkele manier meer op reageren is de enige succesvolle optie.

    • Wat dat maar waar.
      Deze man heeft een vast wekelijkse column.
      Zolang hij door de redactie van deze website niet wordt gecorrigeerd en geen commentaar krijgt van het publiek krijgt hij ook geen signaal dat er iets mis is met zijn schrijfstijl en gaat hij ook niet veranderen.
      Het is in het online leven het zelfde als in het echte leven, als niemand je op je fouten wijst verander je ook niet.

  4. Zou deze jongeman geen ouders of grootouders hebben??

    • Heeft iemand je ooit verteld over het onkruid en de wespen?

  5. Ik vind dit wel leuke columns! Dat mag ook wel even gezegd worden tussen al deze flessen azijn door. Complimenten voor de schrijven en de redactie, ik lees ze graag!

    • Iemand een lesje in fatsoen leren heeft niks te maken met azijnflessen maar wel met opvoeden.

    • Sorry, maar jouw eerdere reactie onder dit artikel heeft alles behalve met fatsoen te maken. Schandelijk zelfs, jij hoort niet op dit platform thuis.
      Overigens moet je eens niet alles zo serieus nemen en je aangesproken voelen.

      Fijne week

    • Gut och gut. Gaat het nog een beetje?

    • Gelukkig leven we in een democratie, en mag eenieder zijn mening verkondigen. Om deze andere mening dan direct met azijn te vergelijken, lijkt mij niet te passen bij een “positieve burger”

    • Ik doel daarmee vooral op de mensen die op élke column wat aan te merken hebben en dit ook heel graag ventileren. Dat begint dan eerder op treiteren te lijken dan op een mening hebben. Normaal zou ik zeggen ‘zeik eens niet zo, kijk eens wat een lekker weer het buiten is’. Maar helaas is dat vandaag niet zo.

      Mijn insteek is vooral om mensen eens wat positiever te laten zijn naar anderen.
      Elkaar de grond in boren op een dergelijke internetplatform vind ik van zeer laag niveau.

    • Als dat je doel zou enige zelfreflectie geen kwaad kunnen.
      Wie is hier nu de azijnzeiker?
      Of is Positieve Burger wellicht de auteur van dit gewraakte artikel?

    • Positief over columns waarin steeds bepaalde groepen gekleineerd worden? Moet niet gekker worden…Dit column draagt in ieder geval niet bij, om mensen eens wat positiever te laten zijn naar andere…Zaait alleen meer en meer negativiteit. Dus op naar positieve columns met een vleugje welgemeende humor. Succes

    • Er worden bijna geen reacties geplaatst op de columns van Ruben. Bas Poell was eerder echt niet goed. Ruben nu evenmin.
      Tijd voor een vacature.

    • Persoonlijk ben ik geen liefhebber van de schrijfstijl waarbij de schrijver eerst alles uitvergroot of overdrijft om naderhand het tegendeel te omschrijven. (Andersom is vaak humoristischer)
      Deze column en ook eerdere columns zijn daar een voorbeeld van.
      Waarschijnlijk houdt de columnist heel veel van ouderen. En van Youp van t Hek.

  6. Walgelijk laag niveau dit. Column-vrijheid of niet.

  7. Heerlijk, die politiek correctheid die gaande is.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie