Skip to content

AD & CO

Redactie
11 december 2019 | 11:00

Advertentie

Ik neem je even mee terug in de tijd en ik wil je voorstellen aan Ad & Co. Ik maak voor het eerst kennis met ze in het begin van de jaren zeventig. Om ze te ontmoeten maak ik een korte wandeling door een gebouw met allerlei lokalen. Eerst door een garderobe, dan door een paar klapdeuren en via een lange gang, waar ik aan het einde linksaf sla, ga ik door de tweede deur rechts. Ik kom daar in een lokaal met tafels die op kleine keukentjes lijken.

Aan een grote keukentafel zit een lange man met snor een krant te lezen. Als hij de krant neerlegt zie ik dat hij een witte jas draagt. Even denk ik dat hij hier de chefkok is, maar dan zie ik in mijn agenda dat ik hier les ga krijgen. Dit is de plek waar ik de gebroeders Hesie beter zal leren kennen. Ad Hesie en Co Hesie.

Ad leer ik kennen als een vent die overal maar een beetje aanhangt. Hij staat niet echt stevig in zijn schoenen en als je hem een beetje heen en weer schudt, dan laat hij al gauw los en houdt het verder voor gezien. Niet echt een man van stavast. Zijn broer Co is van een totaal ander kaliber. Geef hem een hand en hij laat je niet meer los. Het is alsof hij in staat is om met je te versmelten, maar zonder zijn eigen identiteit te verliezen. Het type van hand-in-hand kameraden of allemaal ein, allemaol Pin (op zijn Nederweerts gezegd).

Eerlijk gezegd mag ik die Ad en Co allebei wel. Soms is het goed om ergens alleen maar even aan te hangen. Niet te plakkerig of te vast, maar lekker los en luchtig. Zelf bepalen wanneer je vastpakt om net zo makkelijk weer los te kunnen laten. Heerlijk als je net voor jezelf bent begonnen en helemaal je eigen richting wilt bepalen.

Nu ik al een tijdje mijn eigen praktijk run, begint mijn hernieuwde zoektocht naar Co. Iemand die met me wil versmelten om mensen nog beter te kunnen helpen om hun balans te vinden. Niet zomaar de eerste de beste, maar iemand die zijn of haar vak net zo verstaat als mij. Laat ik nou denken dat ik die persoon onlangs tegen het lijf ben gelopen!

wordt vervolgd…

Ruud van der Vegt

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie