Skip to content

Geen ‘vuurwerkvrije zones’ in Nederweert | Vuurwerk, houd rekening met elkaar

Redactie
31 december 2019 | 10:00

Advertentie

Oud en Nieuw. Een mooi feest en dat moet zo blijven. Helaas gebeuren er in deze periode nog altijd veel ongelukken met vuurwerk. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het nieuwe jaar goed begint. Door al het afval goed op te ruimen. Er mag geen illegaal vuurwerk en carbid worden afgestoken. Hierop wordt gecontroleerd door gemeente Nederweert en de politie.

Van 18.00 tot 02.00 uur
Vuurwerk afsteken mag op dinsdag 31 december vanaf 18.00 uur tot woensdag 1 januari om 02.00 uur. De politie en gemeente zien hier op toe en zetten extra personeel in. Wie buiten die tijden vuurwerk afsteekt, is strafbaar en riskeert een boete, een taakstraf of wordt strafrechtelijk vervolgd. Ook wordt het vuurwerk in beslag genomen en moet eventuele schade vergoed worden.

Verkoop legaal vuurwerk
In Nederweert zijn geen ‘vuurwerkvrije zones’ ingesteld. Toch vragen we iedereen rekening te houden met elkaar en met de (huis)dieren. De verkoop van vuurwerk aan particulieren mag uitsluitend gebeuren in daartoe erkende winkels. Legaal vuurwerk voldoet aan een aantal eisen: het bevat een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing, het produceert niet meer dan 153 decibel geluid, de lont brandt minimaal drie tot acht seconden en de brandende delen belanden niet verder dan twee meter van de bron. Vuurwerk dat niet aan deze eisen voldoet, is illegaal!

Controles politie/gemeente
De gemeente Nederweert en de politie gaan controleren op het afsteken van vuurwerk. Degenen die buiten de periode van 18.00 uur tot 02.00 uur vuurwerk afsteken of degenen die illegaal vuurwerk afsteken, riskeren een flinke boete, een taakstraf of strafrechtelijke vervolging. Ook zullen zij de eventuele schade zelf moeten betalen.

Vuurwerk opruimen
In Nederweert geldt de afspraak dat degenen die vuurwerk afsteken dit ook zelf opruimen. Tussen het vuurwerkafval op straat ligt vaak nog veel vuurwerk dat niet is afgegaan. Hiermee kunnen gemakkelijk ongelukken gebeuren. Bijvoorbeeld als jonge kinderen het de volgende dag alsnog proberen af te steken. Voorkom ongelukken door het vuurwerkafval voor uw deur zo snel mogelijk op te ruimen. Het afgekoelde afval kan in de duobak.

Overlast melden
Gemeente en politie roepen inwoners op om overlast van vuurwerk bij de politie te melden via tel. 0900-8844.

Advertentie

1 Reactie

  1. Wel jammer dat men zich niet aan de afspraak houd.
    Gebrek aan opvoeding en toezicht.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie