Skip to content

Piet Seerden Memorial

6 januari 2020 | 11:00

Johan Martens/Mart Knapen winnende koppel in derde editie
De in december 2017 overleden Piet Seerden is in de regio van grote betekenis geweest voor de biljartsport in het algemeen; en ‘t Blaakven/BDL in het bijzonder. Als eer-betoon aan hem organiseert vereniging BDL jaarlijks in de maand december een biljarttoernooi dat zijn naam draagt. Voor dit toernooi waren de leden van BV Centraal uitgenodigd. 

In totaal leverden 18 biljarters tussen Oud- en Nieuwjaar drie dagen strijd op twee biljarttafels in café-zaal Centraal in Nederweert. Na totaal 38 wedstrijden waren Johan Martens (BDL) en Mart Knapen (Centraal) het winnende koppel. Zij wonnen in de negentiende en laatste speelronde in elf beurten van Paul Heijkers (BDL) en Jos van Doren (Centraal). Mart had slechts vier beurten nodig en noteerde in deze wedstrijd een gemiddelde van 8,00 (libre). Voor Johan stond na zeven beurten een gemiddelde van 4,86 (bandstoten) op de klok. 

Toernooiverloop
Het toernooi beschikte over een zeer gemêleerd deelnemersveld met uiteenlopende ervaring op biljartgebied en competities. Spelers uit de landelijke Kadercompetitie tot en met de senioren-Klasse Weerter Biljartbond stonden als koppel aan de start. Voor sommige spelers was er in bepaalde wedstrijden soms te veel ‘groen’ op de tafel te vinden. Geregeld werd het welbekende ‘gaatje’ gevonden waar de speelbal in kon verdwijnen. Ook werden de ‘klossen’ even zo gemakkelijk gespeeld ondanks de ruimte op de biljarttafel. En dan, vaak pijnlijk voor de tegenstanders, waren ook de zwijntjes / kraaien aanwezig, welke dan veelal door luid gejuich werden onthaald. 

Dag 1 toonde Paul Heijkers (BDL) zijn kwaliteiten met een vlekkeloze serie van 65 caramboles en was hij met 17 beurten samen met zijn koppelgenoot Harrie Smeets (Centraal) al een geduchte kandidaat voor de ereprijs. Op dag 2 kon je merken dat meerdere spelers hun ritme begonnen te vinden. Er werden steeds vaker series op tafel gelegd. Jos van Doren (Centraal) haalde in zijn partij het onwaarschijnlijke gemiddelde van 10,3! De hoogste serie van de dag was met 49 caramboles wederom voor Paul Heijkers. Het venijn zat in dag 3. Jo Aerts (Centraal) noteerde weliswaar de hoogste serie met 44 caramboles maar Mart Knapen & Johan Martens rekenden in respectievelijk 4 en 7 beurten af met hun tegenstanders en werden daarmee de grote winnaars.  

Prijsuitreiking
De op 5 januari goed bezochte Nieuwjaarsborrel werd uiteindelijk een feestje voor iedereen mede door sponsoring van enkele (lokale) ondernemers. Maar de grootste prijs was toch de gezellige, ontspannen en sportieve sfeer die er tijdens het toernooi onder alle koppels heerste! 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie