Skip to content

Ooit van kernkwadranten gehoord?

Redactie
16 januari 2020 | 11:00

Advertentie

MindfulnessDit is een van de tools waarmee ik in mijn coachpraktijk werk en combineer met mijn kennis over Mindfulness.

Kernkwadranten

Een onderdeel van een kernkwadrant is een kwaliteit die we aan onszelf of aan anderen toekennen. Een kwaliteit kun je zien als een meest eigen eigenschap die voor jou vanzelfsprekend is. Het kan interessant zijn te onderzoeken waar en wanneer je die kwaliteit inzet en ook wanneer je hem niet inzet.

Welke kwaliteit zou jij jezelf toekennen? Waar word jij om gewaardeerd? Heb je geen idee? Vraag het dan aan iemand in je omgeving waarmee je vaker tijd doorbrengt. Kijk dan ook eens wélke mensen dit over je zeggen en waaróm ze dit vinden. Welke rol heb je dan? Ben je op je werk, thuis of met vrienden? Misschien durf je ook aan mensen te vragen of ze zich weleens aan je ergeren. Het interessante is namelijk dat een doorgeschoten kwaliteit vaak ergernis veroorzaakt bij een ander. 

Wanneer we gedrag van mensen, waaraan we ons ergeren zouden kunnen zien als een ‘teveel van het goede’ dan geeft dit meteen al een ander gevoel en bekijk je zo iemand ineens anders. Dit nodigt misschien uit om onderzoek te doen naar die verborgen kwaliteit? Hetzelfde geldt wanneer je opmerkt dat je een sterke afkeer van iets hebt. Bijvoorbeeld een afkeer van egoïsme. Het positief tegenovergestelde van egoïstisch gedrag is behulpzaamheid doch wanneer je daarin doorslaat zou het kunnen zijn dat je jezelf voorbijloopt. Je als het ware opoffert ten behoeve van anderen. Je wordt dan uitgedaagd om meer voor jezelf op te komen, echter wanneer je een afkeer hebt van egoïsme dan hebben mensen vaak ook moeite met het stellen van hun grenzen.

Ik nodig je uit om eens op zoek te gaan naar het goede in plaats van je blind te staren op een ergernis. En hoe zou het zijn als je ontdekt dat een van jouw kwaliteiten ‘humor’ is en deze niet alleen thuis en bij je vrienden maar ook op je werk laat zien? Ik ben nieuwsgierig wat je ontdekt. 

Heb je vragen over deze cursus of andere diensten? Stuur mij dan een email of maak een afspraak via coachfinder. 

Lisette 

Actueel
10 februari activiteit ONT-moeten.
12 februari start cursus ‘Work in progress’.

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar ook op coachfinder. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie