Skip to content

Brand Venray onder controle

Redactie
29 januari 2020 | 9:53

Advertentie

Dinsdagmiddag heeft er een brand gewoed in een bedrijfsgebouw op de Metaalweg bij de Firma Munster Recyclers in Venray. Hierbij is niemand gewond geraakt. Bij de brand kwam veel rook vrij.  De medewerkers hebben het bedrijf veilig kunnen verlaten. Niemand is gewond geraakt.

Brand venray

Na de melding heeft de meldkamer van de brandweer meteen opgeschaald naar middelbrand. Door de grootte van de brand, de bestrijding hiervan en de gevolgen voor de omgeving is er meer nodig dan alleen de brandweer. Hierdoor is de brand opgeschaald naar GRIP 1 en wordt hiermee de inzet van politie, brandweer, ambulance en gemeente gecoördineerd. Tijdens de brand trok de rook over de A-73 en werd door medewerkers van Rijkswaterstaat gemonitord of de snelweg moest worden afgesloten. Gelukkig was dit, gezien de avondspits niet nodig. De werkzaamheden bij de waterzuivering van het waterschap aan de achterzijde van het brandadres zijn tijdens de brand niet gestaakt. Bij het gasverwerkendbedrijf Primagaz zijn deze tijdens de brand wel stil gelegd.

De brandweer heeft metingen verricht. Hierbij zijn geen concentraties gemeten, wat gevaar opleverden voor de volksgezondheid. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie in huis uit te schakelen.

Bij de blussing zijn acht blusvoertuigen, een redvoertuig, waterwagens en het groot watertransport ingezet.  De loods waarin papier en hout waren opgeslagen had een oppervlak van 100 bij 200 meter. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand is doorgeslagen naar de naastgelegen hal. De loods is door de brand verwoest en de naastgelegen panden hebben brand rook en waterschade opgelopen. De brand is waarschijnlijk ontstaan in een papierpers. Om 18.30 uur is het sein “brand meester” gegeven.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie