Skip to content

IJssalon Florence door naar de finale ‘Lekkerste kersenijsje van Nederland’

Redactie
29 januari 2020 | 16:21

Advertentie

Steff JanssenWie maakt het lekkerste kersenijs van Nederland? De voorronde van de jaarlijkse vakwedstrijd De Gouden IJsspatel vond afgelopen maandag plaats in de Evenementenhal Gorinchem. IJssalon Florence is genomineerd en door naar de finale! 

Na de voorronde op maandag 27 januari, waarbij elke ijsbereider zijn kersensorbetijs moest inleveren, vond op 28 januari de jurering plaats. Van de bijna 50 zijn 24 ijsbereiders genomineerd voor een finaleplaats. Steff Janssen mede-eigenaar van IJssalon Florence mag zich op maandag 2 maart bewijzen door op het podium van de IJsVak-wedstrijden het kersenijsje nog eens te draaien. Deze wedstrijd om ‘De Gouden IJsspatel’ vindt plaats tijdens de vakbeurs IJs-vak in de Evenementenhal Gorinchem. 

De Gouden IJsspatel

De Gouden IJsspatel is de naam van de jaarlijkse vakwedstrijd om het beste, ambachtelijk bereide ijsje van Nederland. De organisatie is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, de belangenbehartiger van ambachtelijk ijsbereiders. Jaarlijks doen tientallen ijssalons mee aan deze prestigieuze vakwedstrijd. Elk jaar staat één smaak centraal. Dit jaar is dat kersenijs op waterbasis: kersensorbet. Het ambachtelijk bereide ijs wordt door een deskundige jury gekeurd op smaak, maar ook op kleur, structuur en schepbaarheid. Eigenschappen die stuk voor stuk bijdragen aan een goed, ambachtelijk bereid schepijsje.

IJssalon Florence
IJssalon Florence gaat voor de 33ste  keer de strijd aan met vakgenoten. Ze hebben al 4x deze titel in de wacht gesleept, in 1987 met citroenijs,  in 1991 met meloenijs , in 1994 met mango-ijs en in 2008 met abrikozenijs. 

Steff Janssen
Naast De Gouden IJsspatel is er de wedstrijd De Gouden IJscreatie, waarbij het om de mooiste, lekkerste ijscreatie gaat. Het kersensorbetijs is onderdeel van dit ijsgerecht. Binnen 6 minuten moeten deelnemers vier identieke ijscoupes maken, op het podium, voor publiek. Steff Janssen neemt ook deel aan deze spannende vakwedstrijd, die plaatsvindt op dinsdag 3 maart in Gorinchem. 

Deze titel heeft IJssalon Florence al 5x gewonnen, Marjo met de creaties: expeditie robinson in 2002, macaron de florence in 2011, tagine in 2015, leaf in 2016 en Steff met de chateau mirtillo in 2018.

En de combinatie van beide ijswedstrijden heeft ze al 4x de titel Beste IJssalon van Nederland opgeleverd.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie