Skip to content

Wedstrijd Lifesavingzwemmen bij Reddingsbrigade Nederweert


10 februari 2020 | 13:00

Lifesavingzwemmen bij Reddingsbrigade Nederweert
Zondag 16 februari vormt het Laco zwembad in Nederweert het strijdtoneel van een nationale wedstrijd in reddingszwemmen. Naast werkzaamheden aan het strand waar de Reddingsbrigade bekend om staat, bieden verenigingen door het hele land nog veel meer mogelijkheden om op een leuke manier aan je conditie te werken en tegelijkertijd waardevolle vaardigheden te leren. Zo leren jeugdleden op jonge leeftijd eerst om zichzelf te redden en daarna wordt er aandacht besteed aan technieken om verdrinking te voorkomen en verhelpen.

Lifesavingzwemmen

De lifesavingsport combineert deze elementen uit het reddingszwemmen met het spectaculaire van het wedstrijdzwemmen. Aanstaande zondag zullen teams van verenigingen uit het hele land strijden op verschillende onderdelen. Zwemmers moeten elkaar vervoeren met een rescue tube. Ze zwemmen een estafette waarbij een reddingspop vervoerd moet worden en voeren een teamredding uit met behulp van een reddingstuigje. Voor de jongste zwemmers zijn de onderdelen iets aangepast door bijvoorbeeld een ring in plaats van een pop te gebruiken.

Bij alle onderdelen draait het om de snelheid die je naast hard zwemmen bereikt door zo goed mogelijk samen te werken met je team. Hierdoor is lifesaving een spannende sport die erg goed is voor zowel kracht als uithoudingsvermogen. De wedstrijden zijn erg afwisselend om te zien.

Je bent van harte welkom om 16 februari tussen 13:00 en 16:00 uur een kijkje te komen nemen om de sporters in actie te zien vanaf de tribune van het zwembad in Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_18-In-conflict-met-jezelf-Lisette-Poell
Door Lisette Poell
18 oktober 2024 | 17:00
2024_10_16-Rouwadvertentie-Leen-Coolen-Hendrikx-1
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
18 oktober 2024 | 13:51
Jubileumjaar Eynderhoof
Kom ook naar de lezing in Nederweert-Eind
18 oktober 2024 | 13:50
Overlijdensbericht-Truus-Koppen-4
Geuns Uitvaartbegeleiding
 
18 oktober 2024 | 9:16

Advertentie