Skip to content

Wijkschouw Budschop groot succes

6 maart 2020 | 12:18

Woensdagavond vond de wijkschouw met ‘Witte Voetjes actie’ plaats in Budschop. Dorpsraad Budschop heeft samen met de wijkagent, Woningvereniging Nederweert, Veilig Verkeer Nederland afdeling Nederweert, buurtbewoners, vakambtenaren gemeente Nederweert van Verkeer en Groen, vrijwilligers Veiligheid in en om de Wijk en Gebiedsregisseur Leefbaarheid Harold van der Haar een stevige ronde gemaakt door de buurt.

Wijkschouw Budschop

Peter Willekens van Dorpsraad Budshop: ” We zijn erg tevreden met deze schouw. Alle uitgenodigden waren aanwezig en hebben een aantal zaken voor Budschop in een rondgang bekeken en besproken.” Er werd onder andere stilgestaan bij de verkeersveiligheid op de Vijfsprong, de veiligheid van fietsers op brug 15 en het onderhoud in het Kanaalpark. Verder werd er ook nog gesproken over de wens voor de toekomstige woningbouw in Budschop. ”Een aantal zaken wordt concreet en ook op korte termijn opgepakt en teruggekoppeld naar de dorpsraad,” aldus Harold van der Haar.

Witte Voetjes actie’
Wijkagent Bram Kurvers ging onaangekondigd langs woningen om te kijken of er makkelijk zou kunnen worden ingebroken. Bijvoorbeeld omdat deuren of ramen van woningen, auto’s of bergingen openstonden of niet afgesloten waren. In voorkomende gevallen is met de bewoners gesproken of liet hij een ‘wit voetje’ achter: een papieren flyer in de vorm van een schoenafdruk. Op de flyer staat de tekst: “Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn“. Het doel van de actie is om mensen bewust te maken van het risico op insluiping.

Na afloop was er nog een gezellige nazit met koffie en vlaai.

Advertentie

1 Reactie

  1. Jaja, er werd weer eens stilgestaan… mijn beeld daar bij is “ja we weten het maar we kunnen er niets aan doen. De vijfsprong vind ik wel meevallen. Er zijn hoopjes (meestal jeugd en de bovengemiddeld ouderen) fietsers die denken dat de voorrangsregels niet voor hen gelden waardoor het af en toe pijnlijk duidelijk wordt voor sommigen.
    Maar vlak de Ospelseweg niet uit, al jaren een racebaan waar nooit gehandhaafd werd “want de weg was niet ingericht als 30 km/u weg”. Nu zou hij dat moeten zijn. Een nauwelijks remmende versmalling, de voorrangsweg bordenbweggehaald en voila, alles zou goed komen. Praktijk is, wederom hordes die niet weten dat ze nu voorrang moeten geven, want de afgelopen 40 jaar hoefde dat ook niet. Oftewel, zeker voor de schoolkinderen een stuk onveiliger. En de snelheid, ach tussen de drempels door haal je makkelijk 80……..
    Maar ondanks dat weg is “ingericht als 30 km/h weg heb ik nog nooit iemand zien handhaven op de regels.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie