Skip to content

De Pinnenhof wordt Een Grote Vuilnisbelt

Redactie
9 maart 2020 | 18:00

Advertentie

Dit weekend gaat de jeugdvoorstelling van Toneelvereniging De Krottepoffers uit Nederweert in première. De club speelt in totaal vier voorstellingen voor de jeugd van Nederweert en omstreken. Het stuk heet ‘Een Grote Vuilnisbelt’.

Jeugdstuk Krottepoffers dit weekend in première

Voor de gelegenheid verandert gemeenschapshuis de Pinnenhof in een plaats waar ratten kunnen krioelen. Allerlei rotzooi is er verzameld door leden van de club. „Ik had mijn schuur vol liggen met rommel”, zegt decorploegleider Jack Peeters. „Ik heb bewust gewacht om naar de stort te rijden, we kunnen het namelijk goed gebruiken in het decor.

Waar gaat het over?
Het stuk gaat over een jonge rat, Propje, die samen met zijn tante Thirza op een vuilnisbelt moet wonen. Waar de meeste ratten het prima vinden om in het afval te leven, vindt Propje het maar niks. Hij wil wonen waar het schoon is en het niet stinkt naar rottende groenten. Maar zijn ideeën worden niet gewaardeerd, zeker niet door de kwade heerser over de vuilnisbelt: Frau Smeerpijp. Zij heeft plannen om van ieder park en van alle speeltuinen een vuilnisbelt te maken. Daar wil Propje een stokje voor steken en krijgt hulp uit onverwachte hoek.

Kleding
Alle spelers spelen ratten na, op een enkeling na die een hamster speelt. Allemaal dieren dus, dat vraagt wat extra’s van het vormgevingsteam van De Krottepoffers. Kledingmaakster Maria van der Kruys is al maanden bezig om oren, staarten en vesten te maken. Tot aan de generale repetitie heeft ze nog werk aan de kleding. „Ik moest het allemaal zelf maken, want ik heb het niet kant-en-klaar in mijn collectie liggen”, vertelt ze.

Schmink
Ook de dames van de grime staan voor een uitdaging. Meestal schminken ze echte mensen na en af en toe een dier. Nu bestaat de hele cast uit dieren en moeten ze aan de bak. „Voor het eerst hebben we met de groep al voor de doorlopen (lange repetitiedagen) geoefend met grimeren”, legt leidster van de grimegroep Margriet Bouwels uit. Om de spelers zo realistisch mogelijk als ratten te schminken, zijn ze drie avonden bezig geweest met experimenteren. „Zo staan we niet voor een heel grote uitdaging tijdens de voorstellingen.”

Jong
De groep die de voorstelling opvoert is jong, erg jong. Slechts een speler is ouder dan achttien, de rest is tussen de twaalf en zestien jaar oud. Of de regisseurs van het stuk hun groep niet te jong vinden? „Helemaal niet”, zegt regisseur Bas Peeters. Samen met Koos Vaes regisseert hij voor het eerst een stuk namens de vereniging. „De spelers hebben ons juist positief verrast met hun creativiteit, wij zijn ervoor om ze zo goed mogelijk klaar te stomen om hun kunsten op het podium te laten zien.

Meer info: www.krottepoffers.nl

Foto: Sander Caris

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie