Skip to content

Algeheel bezoekverbod bij SJG Weert

Redactie
16 maart 2020 | 8:59

Advertentie

SJG Weert computerOp dit moment zijn er vier coronavirus-patiënten in SJG Weert. Zij worden in quarantaine verpleegd in speciale isolatiekamers met onderdruk.

In de persconferentie van zondagmiddag heeft de regering aanvullende maatregelen afgekondigd zoals dat scholen en kinderopvang die dichtgaan vanaf morgen. De medewerkers van de kritische afdelingen, die voor morgen ingepland staan, zijn telefonisch benaderd of er daardoor problemen ontstaan in hun beschikbaarheid. Dat is niet het geval. Voor het regelen van kinderopvang van zorgmedewerkers zijn de gemeente Weert en punt Welzijn ingeschakeld. Hierover volgt morgen nadere informatie.

Algeheel bezoekverbod

Vanaf maandag 16 maart geldt er vanaf 18:00 uur een algeheel bezoekverbod voor het ziekenhuis. Een ingrijpende maatregel maar noodzakelijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en om mogelijke schaarste van beschermende middelen te voorkomen. Over uitzonderingen op die regel volgt morgen duidelijkheid, maar daarbij valt te denken aan onrustige (delirante) en terminale patiënten.

Zoals eerder gecommuniceerd worden niet-urgente planbare operaties uitgesteld. Patiënten die dit betreft worden/zijn hiervan telefonisch op de hoogte gesteld.

Beschikbaarheid medewerkers

  • Per direct zijn de verloven van alle medewerkers ingetrokken tot 6 april aanstaande.
  • De komende tijd zullen de medewerkers hard nodig zijn. Zij worden benaderd of ze extra kunnen komen werken.
  • Vanmiddag is een externe oproep gedaan, via social media, onze website en de Limburgse en lokale media, aan verpleegkundigen, artsen, IG-verzorgenden en helpenden om zich beschikbaar te stellen voor ons ziekenhuis. Weet jij iemand in je kenniskring laat hem dan via een mail aan p&o-secretariaat@sjgweert.nl het volgende doorgeven: naam, geboorte datum, woonplaats, beknopt vermelden opleiding, werkervaring, datum van (laatste) BIG-registratie en beschikbaarheid. Telefonisch aanmelden is niet mogelijk.

Nepnieuws
Een Brabants ziekenhuis meldde last te hebben van nepnieuws dat zorgt voor onrust en extra druk om dit nepnieuws te ontkrachten. Nepnieuws is lastig te onderscheiden van de waarheid. Advies: Geloof niet alles wat je onder ogen krijgt en kijk op de website van SJG Weert voor het actuele nieuws en op de websites van RIVM en GGD. Vanaf vandaag is het versturen van een e-card via onze website tijdelijk buiten gebruik gesteld. Dit om te voorkomen dat medewerkers/vrijwilligers onnodig risico lopen op verspreiding of besmetting van het coronavirus.

Nieuwe maatregelen
Vanaf maandag 16 maart wordt op 18:00 uur de bezoekregeling opgeschort en is geen bezoek meer mogelijk. Een ingrijpende maatregel maar noodzakelijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en om mogelijke schaarste van beschermende middelen te voorkomen. Over mogelijke uitzonderingen hierop volgt morgen meer duidelijkheid, maar daarbij valt te denken aan onrustige (delirante) en terminale patiënten. Zoals reeds gecommuniceerd, is het restaurant voor bezoekers gesloten.

Let op!
Volg de reguliere communicatielijnen zoals de website www.sjgweert.nl en de social mediakanalen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie