Skip to content

Samenwerking tussen gemeente, kinderopvang- en onderwijsorganisaties in Weert


Redactie
16 maart 2020 | 17:15

Advertentie

Vandaag hebben de kinderopvang en onderwijsorganisaties met elkaar gesproken over de maatregelen van de Rijksoverheid om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Kinderopvang- en onderwijsorganisaties in Weert

Onderwerp van gesprek was het veilig en verantwoord regelen van kinderopvang voor kinderen van ouders in vitale- en cruciale beroepen. Locoburgemeester Geert Gabriels: ‘De conclusie is dat de gezamenlijke organisaties het gaan regelen. Dit geldt wel onder voorwaarde dat er alleen een beroep wordt gedaan op kinderopvang voor de kinderen van mensen uit die vitale- en cruciale beroepen.’

De organisaties vertrouwen er op dat ouders (onafhankelijk van waar ze werkzaam zijn) die de kinderopvang zelf op een of andere manier kunnen regelen, dit zelf regelen. Dit om extra besmettingsgevaar op de opvang te voorkomen. Kinderen met symptomen volgens de richtlijnen van het RIVM kunnen geen gebruik maken van de opvang.  Voor kinderen van 0 tot 4 jaar wordt de kinderopvang geregeld door de kinderopvangorganisaties. Voor kinderen in de leeftijd tussen 4 en 12 jaar wordt de opvang gezamenlijk geregeld door kinderopvang en onderwijs.

De komende dagen wordt geïnventariseerd hoe de opvang wordt georganiseerd. Vanaf woensdag 18 maart wordt bekeken of de huidige opvanglocaties open blijven. Dit kan worden herzien en verantwoord worden geclusterd op het moment dat dit noodzakelijk is.

De informatie kan, afhankelijk van de gewijzigde situatie, wijzigen. Ouders wordt geadviseerd om de gebruikelijke communicatie van hun kinderopvang of school in de gaten te blijven houden. Verder wijzen de gezamenlijke organisaties er op dat de landelijke richtlijnen van het RIVM hoe dan ook gevolgd dienen te worden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie