Skip to content

Speciaal ouderenuurtje bij Jumbo Heerschap

Redactie
20 maart 2020 | 17:41

Advertentie

Vanaf maandag 23 maart biedt Jumbo Heerschap ouderen de mogelijkheid om tijdens een speciaal ouderenuurtje boodschappen te doen. Deze maatregel wordt getroffen om zo deze doelgroep ook de kans te geven veilig en prettig boodschappen te kunnen doen.

Ouderenuurtje
In navolging van diverse andere supermarkten, is Jumbo Heerschap vanaf maandag elke ochtend van 7.30 tot 8.30 uur alleen geopend voor oudere klanten. Alle zes supermarkten van Jumbo Heerschap in Heythuysen, Nederweert en Weert bieden deze mogelijkheid. Dat betekent dat de andere klanten om  8.30 uur in plaats van de normale openingstijd van 8.00 uur kunnen komen winkelen. Hiermee geeft Jumbo Heerschap gehoor aan een oproep van minister Eric Wiebes van Economische Zaken. Wiebes vroeg supermarkten een uur te reserveren voor oudere klanten.

Verantwoordelijkheid nemen 
Wij vragen met klem de medewerking van onze trouwe klanten om dit te laten slagen. Wij geven onze klanten ouder dan 65+ / 70+ graag de mogelijkheid om rustig te kunnen winkelen en vragen daarom de andere klanten pas vanaf 8.30 uur te komen.” aldus Stan Heerschap. “Mijn medewerkers zijn enorm druk bezig om de winkel gevuld én op orde te houden. Onze caissières en vakkenvullers zijn geen politieagenten, dus wij vragen de klanten zelf hun verantwoordelijkheid hierin te nemen en geen misbruik hiervan te maken om zo deze kwetsbare doelgroep de kans te geven rustig hun boodschappen te doen.

Maatregelen
Jumbo Heerschap heeft al meer maatregelen genomen om zoveel mogelijk veilig boodschappen te kunnen doen. Zo worden klanten opgeroepen zoveel mogelijk alleen boodschappen te doen, alleen te komen als je fit bent en met pin te betalen. Daarnaast wordt er in de winkel geattendeerd op de 1,5 meter afstand die gehouden moet worden en kunnen klanten hun winkelwagens en scanners naar behoefte, nogmaals schoonmaken. Ook zijn er bij de kassa’s plexiglas schermen opgehangen zodat er zo min mogelijk risico is voor de klant en de medewerkers. Deze maatregelen verkleinen volgens het RIVM de kans op verspreiding.

Voor het laatste nieuws kijk op www.jumboheerschap.nl/belangrijknieuws of volg de Facebookpagina van de Jumbo Heerschap Nederweert.

Advertentie

5 Reacties

  1. Prachtig, die seniorenuutjes in de supermarkten. Het betekent echter wel dat ik de wekker moet zetten, en in de gaten houden hoe laat de thuiszorg komt. ‘s Avonds van 19 tot 20 zou ik persoonlijk liever hebben, maar daar zal bijna niemand het mee eens zijn. Het is maar zo.

    • Kom ik zondagmorgen bij de jumbo in nederweert… word ik weggestuurd omdat er een ‘ouderenuurtje’ is. Er zijn ook mensen in deze tijd die moeten WERKEN. Die hebben door de week geen tijd om smorgens de boodschappen te doen omdat, in mijn geval, ik om 7u moet vertrekken. De ouderen hebben de hele week de tijd om boodschappen te halen als andere wel werken. Ik heb 15 jaar voor heerschap nederweert gewerkt. Maar dit valt mij zwaar tegen.

      • Je kan toch ook na je werk boodschappen doen of werk jij tot 8 uur savonds?

      • Egoistische droeftoeter.
        Het is maar 1 uur van 07:30 tot 08:30.
        Het is ook aangekondigd.
        Ga op een andere tijd en gun de ouderen dat uurtje


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Een wandeling door de binnenstad van Weert
18 september 2024 | 13:00
De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42

Advertentie