Skip to content

Coronavirus leidde voor doodzieke Michel (53) tot opname in SJG Weert

Redactie
7 april 2020 | 10:53

Advertentie

Ik heb het ervaren: het zijn helden

In acht dagen tijd ging Michel van den Akker uit Weert van topfit naar doodziek. Nu het coronavirus is verdreven en de weg omhoog langzaam is ingezet, wil hij graag zijn dankbaarheid betuigen aan de artsen en verpleegkundigen van SJG Weert. “Het is ongekend met hoeveel rust en menselijke warmte zij in deze crisis hun professionele werk doen. Dat heeft mij er doorheen gesleept.”

Michel is nooit ziek”, begint zijn vriendin Simone. “Als hij ’s ochtends wakker wordt, staat hij gelijk ‘aan.’ Mies loopt over van de energie en is altijd opgewekt.

Vorige maand zag de Weertse haar vitale vriend langzaam aftakelen. Lichte verhoging  werd hoge koorts. Toen kwam de benauwdheid erbij. “Alsof er een elastiek rond je ribbenkast zit die steeds harder wordt aangetrokken”, zo omschrijft Michel dit beklemmende gevoel dat het gevolg was van een longontsteking en hem aan de bank gekluisterd hield. De huisarts schreef nieuwe antibiotica voor en drukte Simone op het hart om opnieuw aan de bel te trekken als de gezondheid van Michel niet snel verbeterde.

Loslaten
Helaas bracht de medicatie geen verlichting. Zijn toestand verslechterde. “Ik kon op een gegeven moment nauwelijks meer lopen en praten en merkte dat ik afgleed naar de overlevingsstand. Ik trok het gewoon niet meer.” Voor Simone was de grens bereikt….. lees hier verder.

Bron: SJG Weert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00
Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30

Advertentie