Skip to content

Meer autovernielingen in 2019 dan in 2018

Redactie
9 april 2020 | 16:06

Advertentie

In 2019 heeft de politie meer dan anderhalf duizend zaken aangaande autovandalisme gehad dan een jaar eerder. Data van de Nederlandse politie toont dit aan. Het totale aantal meldingen van autovernielingen eindigde in 2019 op ruim 34 duizend. In 2018 was dit aantal nog circa 33 duizend, een stuk minder dus. De stijging is relatief opvallend, want in de eerdere jaren daalde het autovandalisme juist in Nederland.

Autovandalisme in Limburg
Als je Limburg vergelijkt met de andere Nederlandse provincies dan valt het autovandalisme enigszins mee. De zuidelijke provincie staat namelijk net buiten de top 5 van de meeste meldingen van autovernielingen. Het staat namelijk zesde in 2019 met in totaal 2555 zaken. Toch is er wel sprake van een flinke stijging. In 2018 werden er namelijk 2265 auto’s vernield. Het autovandalisme is dus met bijna 300 meldingen gestegen in een jaar tijd in Limburg. Hiermee heeft de provincie dan ook een groot aandeel in de toename van zaken in heel Nederland. 

Autovandalisme in Nederweert
In de gemeente Nederweert valt het aantal meldingen van autovernielingen heel erg mee. In totaal waren er in 2019 namelijk maar 15 zaken aangaande autovandalisme in de gemeente. Hiermee is er geen sprake van een stijging, want in 2018 waren er tevens 15 meldingen. Nederweert gaat dus niet mee met de rest van de provincie qua toename. Bovendien blijkt uit de cijfers dat er maar 1 zaak van autovandalisme is per duizend auto’s in Nederweert in 2019. Dit valt natuurlijk ook reuze mee. 

Wie betaalt de schade?
Alhoewel er dus weinig auto’s het slachtoffer worden van vandalisme in Nederweert kan het natuurlijk wel gebeuren dat jij hierdoor getroffen wordt. Dan wil je natuurlijk weten wie er op gaat draaien voor de schade. Dit hangt volledig af van je autoverzekering. Bij een allrisk verzekering zal de verzekeraar de toegedane schade vergoeden, maar bij de andere dekkingen zul je het toch zelf moeten betalen. Mocht het tot een rechtszaak komen dan is het van belang dat je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. Op die manier zul je bij het conflict juridische hulp krijgen. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Buurtnetwerk Hoplr nu ook in Nederweert beschikbaar
Kom in contact met je buurt
29 september 2024 | 15:00
Screenshot
Jammer, jammer!
29 september 2024 | 13:00
Carnaval algemeen 1
Impuls aan de lokale culturele infrastructuur
29 september 2024 | 9:00

Advertentie