Het maakt niet uit of je jong of oud bent,
Het maakt niet uit waar je in je dagelijkse leven mee bezig bent.
Iedereen van ons heeft met de gevolgen van het virus te maken.
”Wij willen mensen uit Nederweert de mogelijkheid geven om hun verhaal te vertellen. Vandaag de verkoopmedewerkster supermarkt;”
Marlies (47 jaar);
Voor de periode dat we met het corona-virus te maken hadden, konden we vrijer werken. We konden gemakkelijk een praatje maken met de mensen en we hoefden niet op de afstand te letten. Op dit moment kost het werk meer energie. Vooral in de begintijd was het enorm hectisch en ontzettend vermoeiend. Ik was blij als de werkdag voorbij was. We moesten allemaal erg wennen aan de afstand waaraan we ons moeten houden. De mensen hamsterden omdat ze bang waren dat er niet meer voldoende spullen in de winkel zou zijn. De vakkenvullers hebben topdrukte gehad en we voelden ons als personeel niet veilig. Dat was echt een beangstigend gevoel. Het maakte mijn werk minder plezierig. Maar wij werken in de voedselvoorziening en dan moet je er voor de mensen zijn. Het was heel fijn dat we als collega’s altijd bij elkaar terecht konden en wanneer er iets was of we maakten ons ergens zorgen over, konden we altijd aankloppen bij de supermarktmanager. Zij staat altijd open als het nodig is. Een paar weken geleden is de directeur komen kijken hoe het met ons ging. Dat kan ik echt wel waarderen.
We werken volgens de richtlijnen van het RIVM en het bedrijf heeft maatregelen genomen. Wij als personeel dragen op dit moment hesjes zodat we voor de mensen herkenbaar zijn. Zo kunnen we er samen goed op letten dat we genoeg afstand houden zodat het voor ons als personeel en ook voor de klanten veilig is. We hebben kuchschermen bij de kassa’s hangen. De winkelmandjes zijn weg gehaald en de mensen moeten winkelen met een winkelkarretje. In onze winkel mogen een beperkt aantal klanten tegelijk binnen zijn. Dat heeft te maken met de oppervlakte van de winkel. Wanneer buiten de karretjes op zijn, moet de volgende klant dus even wachten tot er weer een karretje vrij komt.
We adviseren de mensen om meer bewust hun boodschappen te doen door thuis al een boodschappenlijstje te maken en ook alléén naar de winkel te komen zodat de mensen zo kort mogelijk in de winkel zijn. Natuurlijk moeten we altijd al erg hygiënisch werken maar nu moet daar nog een schepje boven op door bijvoorbeeld de pinautomaten te desinfecteren, door de harde broodjes voor de mensen in te pakken enz. We mogen geen proeverijen meer aanbieden en mensen kunnen niet meer bij de koffiecorner samen gaan zitten en buurten. Die gezelligheid is er niet meer. Het is raar.Mensen doen op een andere manier boodschappen. Mensen hebben ander inkoopgedrag. Doordat de kinderen de hele dag thuis zijn en veel mensen thuis werken, kopen mensen naast de artikelen die ze altijd al kochten, ook andere producten. We moeten op een manier werken die we niet gewend zijn. Het werkt allemaal anders en natuurlijk horen wij ook de trieste verhalen van de mensen die ziek zijn of die overleden zijn.
Omdat ik moet werken op een plek waar veel mensen komen, heb ik privé mijn maatregelen genomen. Ik kom nergens. Ik werk, doe mijn boodschappen, ga naar huis en loop een rondje. Ik kom met veel mensen in aanraking dus ik ben steeds op mijn hoede.
Hoe moeilijk het soms ook is, we zijn langzamerhand met z’n allen meer gewend geraakt aan de situatie. Ik ga weer met plezier naar het werk. Er is meer rust op de werkvloer en als personeel maken we onderling weer een lolletje. We hoeven de klanten minder aan te sturen omdat iedereen inmiddels weet wat de regels zijn. Dat maakt het ook plezieriger. In het begin was ik erg bang dat ik in aanraking zou komen met het virus. Dat heb ik nu langzamerhand achter me gelaten.
Het geeft een fijn gevoel dat wij er voor de klanten kunnen zijn. We zeggen steeds tegen elkaar dat we het samen moeten doen; de klanten en wij als personeel. Iedereen moet het samen doen. En het belangrijkste is dat we allemaal aardig blijven tegen elkaar, dat we op elkaar letten en dat we gezond blijven!
Ria
‘Het corona-virus raakt ons allemaal’ is een serie van Ria voor Nederweert24. Persoonlijke verhalen over de onwerkelijke situatie waar we met z’n allen zitten. Verhalen van en door mensen uit Nederweert. Van jong tot oud en uit alle beroepsgroepen.
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Marijke (58 jaar)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Marianne (49 jaar)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Janneke (39 jaar)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Alfons (58 jaar)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Mirjam (44 jaar)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Micheline (53 jaar)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Marlous (39 jaar)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Kevin (17 jaar)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Chantal (47 jaar)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Jan (57 jaar)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Tina (73) en Jo (74)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Pastoor André Koumans (77)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Lilian (54)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Kristy (24)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Imke (11)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Paul (46)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Ton (59 jaar)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | Jente (16 jaar)
- Het corona-virus raakt ons allemaal | José (61 jaar)
Er zijn nog geen reacties geplaatst